Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta on tarkoitettu vuosiluokkien 1–2 oppilaille ja 9. luokkaan asti niille oppilaille, jotka ovat saaneet päätöksen erityisen tuen saamisesta. Erityistä tukea tarvitsevat 3–9 luokan oppilaat voivat myös osallistua nuorisotilojen avoimeen toimintaan.

Iltapäivätoimintaa järjestetään 3–5 tuntia joka koulupäivä klo 12–17.

Porvoossa iltapäivätoimintaa järjestetään yleensä koulujen tiloissa eri yhdistysten, yksityisten toimijoiden sekä Porvoon suomalaisen seurakunnan toimesta. Toimintaa koordinoi kaupungin koulutuspalvelut.

Iltapäiväkerhossa tarjotaan lapsille välipalaa.

Perusopetuksen lain mukaan oikeus aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluihin ei ole subjektiivinen. Kaupunki päättää toiminnan laajuudesta vuosittain.

Hiihto-, kesä- ja syyslomatoiminta eivät kuulu varsinaisen iltapäivätoiminnan piiriin. Järjestäjät tiedottavat mahdollisista poikkeuksista.

Iltapäivätoimintaan tai sieltä kotiin ei järjestetä koulukyydityksiä eikä matkoista myönnetä korvausta, mutta Matkahuollon bussikortti kelpaa klo 18.00 saakka.

Info in English and Russian

Afternoon activities

Внеклассный досуг

Koulujen kerhot

Peruskoulut voivat järjestää vapaaehtoisia ja maksuttomia koulujen kerhoja lyhempinä ajanjaksoina vuosiluokkien 1–9 oppilaille. Saat enemmän tietoa suoraan koulusta.