Siirry sisältöön

Uusi lukuvuosi taas aluillaan

Linnankosken lukiolle perustettiin vanhempainyhdistys lokakuussa 2013. Kahdeksan toimintavuotta ovat sujuneet hyvässä yhteistyössä oppilaitoksen kanssa ja samalla yhdistys aina pyrkii hieman tuoreuttamaan toimintaansa. Lukuvuosi 2020-2021 oli tietysti Covid-19 -viruksen takia kovin haastava poikkeusjärjestelyineen myös lukioissa. Nopealla aikataululla jouduttiin muokkaamaan totuttuja käytäntöjä ja sopeutumaan epätietoituuteen tulevasta.

Kaikkien joustavalla toiminnalla lukuvuosi saatiin kuitenkin hoidettua kunnialla ja onneksi myös kevään ylioppilaskirjoitukset saatiin vietyä onnistuneesti läpi. Uusi lukuvuosi on aloitettu taas vallitsevaan tilanteeseen sopeutetuin järjestelyin paikan päällä lukiolla opiskellen. Olosuhteiden edelleen koko ajan eläessä kaikkien lienee jatkossakin syytä varautua nopeisiinkin muutoksiin, uskotaan, että opiskelu kuitenkin saadaan sujumaan läsnäopiskelupainotteisesti. Oman haasteensa tähän vuoteen tuo ensimmäisellä vuosikurssilla käyttöön otettu uusi lukion opintosuunnitelma eli ainakin kaksilla rattailla henkilökunta ja opiskelijat saavat vuoden körötellä.

Vanhempainyhdistykselläkin on jo toiminnassaan muutamia perinteiksi muodostuneita käytäntöjä. Olemme tarjoamassa opiskelijoille juomia Lilumpialaisissa sekä wappusimaa ja donitsin Linnankosken patsaan lakituksen yhteydessä. Perinteeksi voi myös kutsua jo viisi kertaa yhdessä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden vanhempien kanssa järjestettyä narikkaa ja buffettia vanhojen tanssien yhteydessä, mikä normaalivuotena muodostaakin kivijalan yhdistyksen toiminnan rahoittamiselle. Valitettavasti koronavuonna wapunjuhlinta jouduttiin toteuttamaan striimattuna ja vanhojentansseista jouduttiin muutaman siirron jälkeen luopumaan kokonaan.

Tanssiaisjärjetelyiden lisäksi yhdistys on hankkinut varoja toiminnalleen porvoolaisilta yrityksiltä ja säätiöiltä. Käytössään olleilla varoilla vanhenpainyhdistys on tukenut oppilaitoksen ja opiskelijoiden toiveiden mukaisia kohteita. Vuosien varrella tukea on annettu mm. opiskelijakunnan tilojen kalusteiden hankintaan ja kahvilatoiminnan tukemiseen, ryhmäytymispäivän järjestelyihin ja vierailevien luennoitsijoiden kulujen kattamiseen sekä näytelmän rahoitukseen, liikuntavälineiden ja soittimen hankintaan ja elokuva tai kevätretkipäivän kustannuksiin. Tavoitteemme onkin, että avustuksemme kohdistuvat laajalle joukolle opiskelijoita erilaisiin tarkoituksiin.
Yhdistyksellä on omat facebook sivustonsa sekä sivusto lukion pedanetissä. Tänne on koottu ajankohtaisia asioita sekä paljon hyödyllisiä linkkejä ja tietoa sekä lukio-opiskelijoille, että heidän vanhemmilleen. Kaikki opiskelijoiden vanhemmat, jotka ovat kiinnostuneita yhdistyksen toiminnasta, löytävät hallituksen yhteystiedot myös kyseisen sivuston kautta. Koska lukio-opiskelu tyypillisesti kestää vain 3 vuotta, myös vanhempainyhdistys kaipaa koko ajan uusia aktiiveja toimintansa jatkamiseen. Toivottavasti sellaisia löytyy myös syksyllä opintonsa aloittavien vanhemmista.

Hyvää alkanutta lukuvuotta kaikille!

Vanhempainyhdistyksen hallitus