Siirry sisältöön

Uusi lukuvuosi taas aluillaan

Linnankosken lukiolle perustettiin vanhempainyhdistys lokakuussa 2013. Yhdeksän toimintavuotta ovat sujuneet hyvässä yhteistyössä oppilaitoksen kanssa ja samalla yhdistys aina pyrkii hieman tuoreuttamaan toimintaansa. Lukuvuosi 2021-2022 alkoi olla Covid-19 -viruksen tasaantumisen jälkeistä uuteen normaaliin totuttautumisen aikaa, jolloin paluu lähiopetukseen oli varmaan kaikille mieluista.

Lukuvuoden merkittävin uudistus lienee ollut oppivelvollisuuden laajentaminen ja siitä seurannut oppivälineiden maksuttomuus tänä lukuvuonna opiskelunsa Lilussa aloittaneille. Onneksi lukion taloudellinen tilanne on mahdollistanut toiveiden mukaisten opetusmateriaalien hankinnan. Lukiolla on siis eri vuosikursseilla samaan aikaan käytössä uutta ja vanhaa opetussuunnitelmaa ja eri vuosikursseilla erilaista oppimateriaalia. Kaikkien joustavalla toiminnalla lukuvuosi saatiin kuitenkin hoidettua kunnialla ja myös lukuvuoden ylioppilaskirjoitukset saatiin vietyä onnistuneesti läpi.

Vanhempainyhdistykselläkin on jo toiminnassaan muutamia perinteiksi muodostuneita käytäntöjä. Olemme tarjoamassa opiskelijoille juomia Lilumpialaisissa sekä wappusimaa ja donitsin Linnankosken patsaan lakituksen yhteydessä. Perinteeksi voi myös kutsua jo viisi kertaa yhdessä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden vanhempien kanssa järjestettyä narikkaa ja buffettia vanhojen tanssien yhteydessä, mikä normaalivuotena muodostaakin kivijalan yhdistyksen toiminnan rahoittamiselle. Ilahduttavasti vanhojentanssit saatiin menneenä lukuvuotena pienen siirron jälkeen taas koronatauon jälkeen tanssittua.

Tanssiaisjärjetelyiden lisäksi yhdistys on hankkinut varoja toiminnalleen porvoolaisilta yrityksiltä ja säätiöiltä. Käytössään olleilla varoilla vanhenpainyhdistys on tukenut oppilaitoksen ja opiskelijoiden toiveiden mukaisia kohteita. Vuosien varrella tukea on annettu mm. opiskelijakunnan tilojen kalusteiden hankintaan ja kahvilatoiminnan tukemiseen, ryhmäytymispäivän järjestelyihin ja vierailevien luennoitsijoiden kulujen kattamiseen sekä näytelmän rahoitukseen, liikuntavälineiden ja soittimen hankintaan ja elokuva tai kevätretkipäivän kustannuksiin. Tavoitteemme onkin, että avustuksemme kohdistuvat laajalle joukolle opiskelijoita erilaisiin tarkoituksiin.

Yhdistyksen viestintä on juuri nyt murrostilassa, kun Porvoon oppilaitoksen Pedanet-sivut lakkautettiin ja tilalle tuli varsin staattiset nettisivut, joissa tiedon määrä on rajallinen. Etsimmekin parhaillaan näiden sivujen ja yhdistyksemme Facebook-sivujen lisäksi viestintää tukevia ratkaisuja.

Koska lukio-opiskelu tyypillisesti kestää vain 3 vuotta, myös vanhempainyhdistys kaipaa koko ajan uusia aktiiveja toimintansa jatkamiseen. Toivottavasti sellaisia löytyy myös syksyllä opintonsa aloittavien vanhemmista. Kaikki opiskelijoiden vanhemmat, jotka ovat kiinnostuneita yhdistyksen toiminnasta, löytävät hallituksen yhteystiedot myös kyseisen sivuston kautta. Varmimmin meidät tavoittaa sähköpostista linnankoskenvanhemmat@gmail.com.

Hyvää alkanutta lukuvuotta kaikille!

Vanhempainyhdistyksen hallitus

Yhdistyksen hallitus 2021-2022

Jukka Ronni (puheenjohtaja, 0407250622)
Satu Immilä-Aslan (sihteeri)
Kati Holstein
Tia Kuhlberg
Tuula Martin
Markku Untinen