Siirry sisältöön

Uusi lukuvuosi taas aluillaan

Linnankosken lukiolle perustettiin vanhempainyhdistys lokakuussa 2013. Kymmenen toimintavuotta ovat sujuneet hyvässä yhteistyössä oppilaitoksen kanssa ja samalla yhdistys aina pyrkii hieman tuoreuttamaan toimintaansa. Lukuvuoden 2022-2023 aikana Covid-19 -pandemia alkaa olla jo taustalle jäänyt asia ja maksuttoman toisen asteen opiskelunkin tuomiin käytäntöjen muutoksiin aletaan tottumaan.

Tietty murrosvaihe maksuttomassa opiskelussa ja opetussuunnitelmien muutoksessa oli vielä menossa. Lukiolla on siis eri vuosikursseilla samaan aikaan käytössä uutta ja vanhaa opetussuunnitelmaa ja eri vuosikursseilla erilaista oppimateriaalia. Kaikkien joustavalla toiminnalla lukuvuosi saatiin kuitenkin hoidettua kunnialla ja myös lukuvuoden ylioppilaskirjoitukset saatiin vietyä onnistuneesti läpi.

Vanhempainyhdistykselläkin on jo toiminnassaan muutamia perinteiksi muodostuneita käytäntöjä. Olemme tarjoamassa opiskelijoille juomia Lilumpialaisissa sekä wappusimaa ja donitsin Linnankosken patsaan hatutuksen yhteydessä. Perinteeksi voi myös kutsua yhdessä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden vanhempien kanssa järjestettyä narikkaa ja buffettia vanhojen tanssien yhteydessä, mikä muodostaakin kivijalan yhdistyksen toiminnan rahoittamiselle. Vanhojentanssit ovat hyväntuulinen perinne, jota niin opiskelijat, kun varmasti katsomoon pääsevät vanhemmatkin jännittävät ja odottavat.

Tanssiaisjärjestelyiden lisäksi yhdistys on hankkinut varoja toiminnalleen porvoolaisilta yrityksiltä ja säätiöiltä. Käytössään olleilla varoilla vanhenpainyhdistys on tukenut oppilaitoksen ja opiskelijoiden toiveiden mukaisia kohteita. Vuosien varrella tukea on annettu mm. opiskelijakunnan tilojen kalusteiden hankintaan ja kahvilatoiminnan tukemiseen, ryhmäytymispäivän järjestelyihin ja vierailevien luennoitsijoiden kulujen kattamiseen sekä näytelmän rahoitukseen, liikuntavälineiden ja soittimen hankintaan ja elokuva tai kevätretkipäivän kustannuksiin. Tavoitteemme onkin, että avustuksemme kohdistuvat laajalle joukolle opiskelijoita erilaisiin tarkoituksiin.

Yhdistyksen hallituksen dokumentit löytyvät täältä kaupungin tarjoamilta oppilaitoksen nettisivuilta. Lisäksi yhdistyksellä on facebook-sivusto, mitä kautta viestimme ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Koska lukio-opiskelu tyypillisesti kestää vain 3 vuotta, myös vanhempainyhdistys kaipaa koko ajan uusia aktiiveja toimintansa jatkamiseen. Toivottavasti sellaisia löytyy myös syksyllä opintonsa aloittavien vanhemmista. Kaikki opiskelijoiden vanhemmat, jotka ovat kiinnostuneita yhdistyksen toiminnasta, löytävät hallituksen yhteystiedot myös kyseisen sivuston kautta. Varmimmin meidät tavoittaa sähköpostista linnankoskenvanhemmat@gmail.com.

Yhdistyksen hallitus 2022-2023

Tuula Martin, puheenjohtaja 0505275222
Satu Immilä-Aslan sihteeri
Sirpa Aalto
Kati Holstein 
Anniina Hytönen
Jaana Korkalainen
Tuomo Oikarinen
Anna Palomäki
Tiina Pasi
Markku Untinen