Siirry sisältöön

Kielet

Tutustu kielten kursseihin Porvoon kansalaisopistossa. Opiston tarjontaan kuuluu laaja valikoima eritasoisia kursseja jopa 20 eri kielessä. Valikoimaan kuuluu myös keskustelukursseja ja etäkursseja. Kansalaisopisto järjestää myös maahanmuuttaneille suunnattua kielten opetusta.

Kielet

Lukuvuonna 2024-2025 kansalaisopisto tarjoaa kursseja seuraavissa kielissä:

suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, italia, tanska, arabia, japani, kreikka, kiina, viro, portugali, turkki, latina, heprea, hollanti, korea

Lisäksi tarjolla on kurssi tukiviittomissa.

Opetus

Verkkopalvelussamme voit suodattaa kielten kursseja opetuskielen mukaan. Opetuskieli on pääsääntöisesti suomi, ruotsi tai englanti, mutta valikoimaan kuuluu myös useita kursseja joissa opetus tapahtuu kohdekielellä. Kursseja järjestetään myös etäopetuksena.

Tasot

Useimmissa kielissä on eritasoisia kursseja, joiden taitotaso ilmenee kurssikuvauksista. Kielikurssien taitotasokuvaukset ovat suuntaa antavia. Apua sopivantasoisen kurssin valinnassa saa kieltenopettajilta.

Aloittelijan taso (A1) on tarkoitettu vasta-alkajille ja alkeiden kertailijoille. Perustaso (A2) kattaa 3-4 vuoden opisto-opinnot. Keskitason (B1) ja ylemmän keskitason (B2) kurssit edellyttävät kielen perusteiden syvempää osaamista ja vastaavat suunnilleen peruskoulun oppimäärää. Ylimmän tason (C1) kurssit on tarkoitettu kieltä jo melko hyvin osaaville kielitaidon ylläpitämiseksi ja syventämiseksi.

  • A1 – Ei aiempia kielen opintoja tai osaa yksinkertaisia, arjen ilmaisuja ja peruslauseita.
  • A2 – Ymmärtää selkeää, yksinkertaista puhetta. Osaa kirjoittaa lyhyitä tekstejä.
  • B1 – Kommunikoi tavanomaisimmissa tilanteissa, ymmärtää olennaisen puheesta ja tekstistä
  • B2 – Ymmärtää yleiskieltä useimmissa tilanteissa, yksityiskohdissa vielä horjuvuutta
  • C1 – Ymmärtää kaikenlaista normaalitempoista puhetta ja eri tekstilajeja

Oppimateriaali

Useimmilla kursseilla opetuksen tukena on oppikirja, jonka opiskelija hankkii itse. Ensimmäiselle opetuskerralle voit tulla ilman kirjaa. Opettaja ohjeistaa oppimateriaalin hankinnassa.

Maahanmuuttaneille suunnattu kieltenopetus

Kansalaisopisto järjestää myös maahanmuuttaneille suunnattua kieltenopetusta. Meeting Point-kurssit tarjoavat koko lukuvuoden ajan kaikille avointa kieltenopetusta, johon on jatkuva ilmoittautuminen. Opisto tarjoaa myös luku- ja kirjoitustaidon opetusta maahanmuuttaneille aikuisille.

Kielten ainealueen suunnittelu

Kielten kurssitarjonnasta vastaavat ainealueen johtavat opettajat, joille voit lähettää esimerkiksi kurssiehdotuksia. Voit lähettää viestin myös nimettömänä allaolevan lomakkeen kautta.

Käytännön neuvontaa esimerkiksi ilmoittautumiseen ja kurssimaksuihin liittyen saat kansalaisopiston toimistosta.

Yhteystiedot

Suomenkielinen toiminta
Kirsti Rautio

Kansalaisopiston opettaja

Ruotsinkielinen toiminta
Jenna Romberg

Kansalaisopiston opettaja

Maahanmuuttaneiden suomenopetus
Sanna Markkanen

Kansalaisopiston opettaja