Siirry sisältöön

Bo Haglund: Parco dei Mostri / Ensimmäinen näytös
8.- 30.4.2023

Bo Haglundin Parco dei Mostri -maalaussarja esitellään kahdessa osassa. Galleria Vanha Kappalaisentalossa avautuu Parco dei Mostri / Ensimmäinen näytös 8.4. – 30.4. 2023 ja Parco dei Mostri / Toinen näytös avautuu Galleria Heinossa Helsingissä 15.4. (15.4. – 14.5. 2023).

Kuvataiteilija Bo Haglundin näyttelyn keskiössä ovat hänen uusimman Parco dei Mostri (Hirviöiden puisto) -sarjan maalaukset. Vietettyään keväällä 2022 kaksi kuukautta residenssissä Mazzano Romanossa Italiassa hän alkoi maalata renessanssitaiteesta vaikutteita saaneita teoksia, joissa hän kuin kaivautui Italian maaperään välineinään renessanssiajan puutarha-arkkitehtuuri ja Firenzen museoiden muotokuvat.

Näyttelyiden yhteydessä julkaistaan taidekirja Bo Haglund, piirustuksia, maalauksia ja sarjakuvia. Kirjoittajina Petteri Enroth, Rauli Heino ja Sini Mononen, 178 s, Julkaisija PARVS Kustannus Oy.

Sarjakuvataidetta, graafista suunnittelua ja näyttämötaidetta kuvataiteeseen yhdistävä Bo Haglund aloitti uransa 1980-luvulla lavastajana teatteri- ja elokuvaproduktioissa. Myös tekstiilisuunnittelua Marimekolle tehnyt ja Ny Tid -lehdelle pilapiirustuksia laatinut Haglund siirtyi myöhemmin lavastuksen ja graafisen suunnittelun maailmasta sarjakuvan kautta kuvataiteeseen.

Näyttelyä on tukenut Alfred Kordelinin säätiö, Svenska Kulturfonden sekä Taiteen edistämiskeskus.

Näyttely on avoinna 8. – 30.4.2023, ti-su klo 10-16.
Vapaa pääsy. Tervetuloa