Siirry sisältöön

Perusopastuksen aikana tutustutaan J. L. Runebergin elämään ja tuotantoon sekä kuullaan perheen elämästä Porvoossa. Sopii sekä aikuis- että lapsiryhmille.

Opastusten kesto on n. 30 min ja hinta 40 € (31.8.2024 saakka). Suurin sallittu osallistujamäärä yhdellä opastuksella on 30 henkilöä. Pyydämme ryhmiä huomioimaan, että museolla on istumapaikkoja rajoitetusti, vain 20 hengelle.

J. L. Runebergin päivänä emme ota vastaan ryhmävarauksia.

Koululais- ja opiskelijaryhmät

Koululais- ja opiskelijaryhmien tulee varata opastus. Sen kesto on n. 30 min ja hinta 40 € (31.8.2024 saakka) sisältäen pääsymaksut koko ryhmältä. Porvoolaisille varhaiskasvatus- ja koululaisryhmille vierailu on maksuton. Pyydämme varaamaan ajan etukäteen.

Fredrika Runeberg -opastus

Opastuksella kuullaan kiinnostavia vaiheita aikaansa edellä olleen ja monitaitoisen Fredrika Runebergin (o.s. Tengström) elämästä, esimerkiksi hänen toiminnastaan toimittajana ja kirjailijana, äitinä ja yhteiskunnallisena keskustelijana.

Teemaopastus 60 € (31.8.2024 saakka).

Puutarhaopastus

Fredrikan puutarha on yksi harvoista säilyneistä 1800-luvun kaupunkipuutarhoista Suomessa. Huolellisesti kunnostettu puutarha kukkii alkukeväästä myöhään syksyyn.

Puutarhaopastus 60 €. Vain kesäkaudella.

Joulu Runebergin kodissa

Salin kuusi on koristeltu silkkinauhoin ja hyasinttimaljakot ja kyntteliköt on tuotu esille: Runebergin kodista löytää aitoa 1800-luvun joulun tunnelmaa. Kierroksilla kuullaan muun muassa aikakauden jouluperinteistä ja herkuista sekä päästään arvuuttelemaan, mitä Runebergien riimein viimeistellyistä paketeista löytyi.

Teemaopastus 60 €. Vain joulusesongin aikaan.

Varaathan ajan mielellään hyvissä ajoin (museon aukioloaikoina) tai sähköpostitse: