Hoppa till innehåll

Under en basguidning bekantar vi oss med J. L. Runebergs liv och produktion samt hör om familjens liv i Borgå. Lämpar sig för både barn- och vuxengrupper.

Basguidning: 40 € (t.o.m. 31.8.2024), ca 30 min. Maksimum antal deltagaren är 30. Obs. Museet har bara ca. 20 stolar i användnig under visningar.
På Runebergsdagen 5.2 tar vi inte emot gruppbokningar.

Skolgrupper och studerande

För skolgrupper och studerande bokas en guidning för skolgrupper. Guidningen tar ca 30 min och priset är 40 € (t.o.m. 31.8.2024), inkluderar inträdesavgiften för hela gruppen. För skolgrupper och grupper för småbarnsfostran i Borgå är besöket gratis. Vi önskar att ni bokar er tid på förhand.

Fredrika Runeberg -guidning

En berättelse om en stor kvinnlig påverkare och hennes liv. Fredikas karriär som kvinnlig journalist och författare, som mor och samhällsdebattör beskrivs.

Temaguidning 60 € (t.o.m. 31.8.2024).

Trädgårdsguidning

Fredrikas trädgård är en av få bevarade 1800-tals stadsträdgårdar i Finland. Den restaurerade trädgården blommar från tidig vår till sen höst!

Temaguidning: 60 €. Endast sommarperioden.

Jul i Runebergs hem

Julgranen är klädd med silkesband, hyasinterna doftar i glasen och ljusstakarna är polerade. I Runebergs hem kan man njuta av äkta 1800-tals julstämning. Kom och hör om julfirandet och traditioner på 1800-talet. Hur firade familjen Runeberg jul och hurudana rim skrev de?

Temaguidning 60 €. Endast under jultiden.