Siirry sisältöön

Ulkoilureitit ja latuverkosto

Porvoosta löytyy ulkoilureittejä ja latuverkostoa noin 70 kilometriä, joista noin 30 kilometriä on valaistuja. Reitit toimivat helppoina luontoliikunnan harrastuspaikkana kaikkina vuodenaikoina. Jokaiselle löytyy omalle kunnolle ja taitotasolle sopiva lenkki. Osalla reiteistä on levähdyspaikkoja grillikatoksineen.

Valaistus pois käytöstä Humlan majan lenkillä

Humlan reitin kunnostustöitä jatketaan ja työt ovat edenneet siihen pisteeseen, että valopylväiden siirtotyöt alkavat tänään perjantaina 17.11. Työn aikana Humlan majan lenkin valot eivät pala.
Työ kestää 17.11-15.12.2023. Valot ovat siis pimeänä ns. Humlan majan takalenkillä, jonka pituus on noin 4 km. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa ulkoilijoille.
Valaistus toimii Pihlajatien parkkipaikalta Kevätlaakson ulkokuntoilupaikalle ja siitä Kevätkumpuun.

Huom! Holkenin ja Humlan reitin kunnostustyöt

Holken

Porvoon liikuntapalvelut jatkaa Holkenin reitin kunnostustöitä maanantaina 11.9.2023. Reitti on suljettu kokonaan liitteenä olevan kartan mukaiselta alueelta. Koko Holkenin reitti on työmaa-aluetta. Työmaa-alueella liikkuminen ilman lupaa on kielletty.

Reitillä tehdään kunnostustöitä kolmessa erillisessä kohdassa ja reittiä käytetään työmaaliikenteeseen. Kunnostustöihin liittyy uuden reitin rakentamista sekä vanhojen reittien peruskunnostusta.

Humla

Humlan reitin kunnostustyöt aloitetaan keskiviikkona 23.8.2023. Reitillä tehdään kunnostustöitä kartan mukaiselta alueelta. Kunnostustöihin sisältyy reitin siirtäminen kulkemaan Rotnäsintien toiselle puolelle noin 200 metrin matkalla sekä noin 600 metrin osalta nykyisen reitin levennystä.

Humlan reitti on käytettävissä työn ajan, mutta sillä liikuttaessa on noudatettava varovaisuutta ja noudatettava opasteita ja mahdollisia ohjaajia jotka saattavat ajoittain pysäyttää liikenteen pieneksi hetkeksi.

Työt valmistuvat 3.12.2023 mennessä.

Lisätietoja:

liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen, puh. 040 489 9809, pasi.liitiainen@porvoo.fi

Hiihtoladut

Talvisin hiihtoladut ovat vain hiihtäjien käytössä. Poikkeuksena on Joonaanmäen 3 kilometrin kuntorata, jolla saa talvisin hiihdon lisäksi liikkua myös jalkaisin ja pyöräillen. Kuntoratojen valot syttyvät klo 5.45 ja sammuvat klo 22.15.

Ensilumenlatu on kuntoilijoiden käytössä Kokonniemessä Aurorahallin takana.

Tarkista latutilanne Fluent outdoor palvelusta

Hiihtolatu tilanne 1.12.2023

Latutilanne 1.12.202

  • Kokonniemen ensilumenlatua on saatu lumetettua ja hiihdettävää latua on noin 1,1 km. Ladulle pääsee hiihtoparkista Uusimaa-areenan takaa.
  •  Lumetus on vielä käynnissä osalla ensilumenlatua ja lumetusalueella liikkuminen on kielletty. Liitekartan alue A ja C-alueen eteläosa on käytössä. Lumetus alueella B jatkuu edelleen.
  • Koko ensilumenlatu pyritään saamaan auki 5.12.2023 klo 16 mennessä. Muutkin Kokonniemen latupohjat pohjataan (luonnonlumi) viikonlopun aikana.
  • Kerkkoossa on latupohjat pohjattu ja siellä voi hiihtää vapaata. Latujen kunnostuksesta Kerkkoossa vastaa Kerkkoon urheilijat.
  • Sannäsissa on kartanon vastapäisellä pellolla myös ladut tehty Sannäs UF:n toimesta.
  • Ensi viikon (49) latutyöt: Pihlajatie – Kevätkumpu-Joonaanmäki ura pohjataan alkuviikosta. Loppuviikosta vuorossa pohjaus Huhtisissa, Tolkkisissa ja Haikkoossa.
  • Humlan lenkki ja Holkenin latu kunnostetaan heti kun ulkoilureitin työmaa saadaan valmiiksi. Työmaa on edennyt hyvin suunnitelmien mukaisesti ja valmista on 15.12.2023 mennessä

Huom! Muistathan että liikkuminen lumetusalueella ei ole turvallista, eli lumitykkien läheisyydessä ei tule oleskella tai liikkua lainkaan lumetuksen aikana.

Kansallisen kaupunkipuiston reitit

Tutustu myös Kansallisen kaupunkipuistoon, siellä voi liikkua omatoimisesti tai ottaa oppaakseen valmiin reitin, jossa kerrotaan merkittävistä kohteista.

Ensilumenlatu

Ensilumen latu Kokonniemessä.

Ensilumenlatu

Kuntoradat

Humlan kuntorata

Joonaanmäen kuntorata

Huhtisen kuntorata

Haikkoon kuntorata

Jakarin kuntorata

Kerkkoon kuntorata

Tolkkisen kuntorata

Vanhamoision kuntorata

Ulkoilureitit

Virvik

Holkenin kuntorata

Hamarin reitti

Laavut

Humlan laavu

Humlan laavu

Holkenin laavu

Tolkkisten laavu