Siirry sisältöön

Työllisyyspalvelut

Porvoon kaupungissa työllisyyspalveluja tarjoaa Työllisyyden kuntakokeilu, Ohjaamo sekä TYP. Työllisyyspalvelut tukee asiakkaitaan työnhaussa, oman osaamisen kehittämisessä sekä työhön kuntoutumisessa ja tukee työnantajia työllistämisessä.

Porvoon Ohjaamo

Kuntakokeilun palvelut

Työllisyyspalveluita saa Porvoossa Ohjaamosta, Porvoon työllisyyden kuntakokeilusta ja Työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP). Kaupunki tarjoaa monipuolisia palveluitaan kaikille kuntakokeilun piiriin kuuluville porvoolaisille.

Palvelut on tarkoitettu sinulle, jos kuulut vähintään yhteen seuraavista ryhmistä:

  • olet alle 30-vuotias
  • äidinkielesi on muu kuin suomi tai ruotsi tai kansalaisuutesi on muu kuin suomi
  • saat työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa Kelasta
  • olet joskus ollut työllisyyden kuntakokeilun asiakas

Porvoon kaupunki järjestää työnhakijoille lakisääteisten neuvonta-, ohjaus- ja koulutuspalveluiden lisäksi työkokeilumahdollisuuksia, erilaisia luentoja ja tapahtumia sekä työllistää työnhakijoita palkkatuettuihin työsuhteisiin. Kaikki palvelut edistävät työelämään palaamista, oman osaamisen kehittämistä ja tunnistamista.

Työllisyyspalvelut tukevat paikallisia työnantajia työllistämisessä yhteistyössä TE-palveluiden kanssa. Työnantaja voi saada taloudellista tukea työttömän porvoolaisen palkkauskustannuksiin valtion palkkatukena ja Porvoon työllisyyden kuntalisänä.

Työllisyyden kuntakokeilu

Porvoo on mukana valtakunnallisessa työllisyyden kuntakokeilussa 1.3.2021 – 31.12.2024. Kuntakokeilun tarkoitus on tarjota aiempaa tiiviimpää ja henkilökohtaisempaa palvelua esimerkiksi pitkään työttömänä olleille sekä nuorille ja kaikille vieraskielisille työttömille työnhakijoille.

Porvoon kaupungin työllisyyspalveluiden omavalmentajat ovat tukenasi, kun etsit työpaikkaa tai haluat käyttää kaupungin tarjoamia palveluita työkykysi kohentamiseksi.