Siirry sisältöön

Työllisyyspalvelut

Porvoon kaupungin työllisyyspalveluista saat kokonaisvaltaista ohjausta työllistymiseesi.

Autamme kartoittamaan mahdollisuutesi työelämässä. Autamme sinua parantamaan työnhakutaitojasi. Neuvomme, miten löydät työpaikkoja ja päivität osaamistasi. Tarjoamme yksilöllisiä työhön kuntouttavia palveluja. Tehtävämme on saada kaikki mukaan työelämään. Neuvomme myös yrityksiä, yhdistyksiä sekä kunnan eri toimialoja muun muassa palkkatukeen, työkokeiluun ja oppisopimuksiin liittyen.

Lomakkeet ja asiointi

Työllisyyden kuntakokeilu

Porvoo osallistuu 1.3.2021-30.6.2023 työllisyyden kuntakokeiluun. Kuntakokeilu tuo osan TE-toimiston asiakkaista Porvoon kaupungin piiriin. Kuntakokeilun alussa TE-toimiston henkilökunta siirtyi Porvoon kaupungille ja lähes 2600 aiemmin TE-toimiston asiakkaina ollutta työtöntä tuli kaupungin työllisyyspalveluiden asiakkaaksi. Kuntakokeilun tavoitteena on:

  • edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen tai muihin palveluihin pääsyä
  • tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen
  • tuoda työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelut paremmin yhteen asiakkaan hyväksi.

Toimi näin, jos jäät työttömäksi

Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Voit ilmoittautua verkossa Oma asioinnin kautta tai paperilomakkeella. Kun olet ilmoittautunut, TE-toimisto ohjaa sinut joko Porvoon kaupungin tai TE-toimiston asiakkaaksi. Saat samoja TE-palveluja molemmista paikoista.

Tarvitsetko apua työnhakuun?

Saat omavalmentajan, joka auttaa sinua työnhaussa. Hän laatii kanssasi työllistymissuunnitelman, pohtii vaihtoehtoja työllistymiseen ja neuvoo viranomaisasioissa. Omavalmentaja pitää sinuun yhteyttä säännöllisesti. Jos sinulla on asiaa omavalmentajalle, voit jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa.

Työnhakuvalmennus

Työnhakuvalmennuksessa opit tekemään CV:n ja hakemaan töitä itsenäisesti.