Siirry sisältöön

Digituki

Digituesta saat neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin sekä sähköisten palvelujen käyttöön.

Digituessa saat opastusta itsenäiseen ja turvalliseen tapaan käyttää digitaalisia laitteita ja sähköisiä palveluita. Siellä opastetaan myös sovellusten asentamisessa ja käyttöönotossa. Digitukea annetaan omalla laitteella tai lainalaitteella. Tukeen voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Digitukea saa monesta paikasta

Porvoossa digitukea antavat kaupungin palvelupiste Kompassi ja nuorten palveluneuvonta Ohjaamo sekä kaupungin kirjastot. Tukea antavat myös vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset ja järjestöt.

Kirjasto tarjoaa digitukea myös osana kirjaston päivittäisiä palveluja. Löydät tietoa kirjaston tarjoamasta digituesta ja muista palveluista alla olevasta linkistä:

Porvoon kansalaisopiston järjestämän maksuttoman digituen tiedot löydät kansalaisopiston kurssihausta. Kirjoita hakukenttään “digi”.

Suomi.fi-palveluun on koottu yllä mainitut ja muita paikkoja, joissa Porvoossa saa digitukea.

Digiopastusta senioreille

Senioreille on tarjolla etä- ja lähiopastusta tietotekniikan käytössä ja etätietoiskuja. Opastusta antavat ENTER ry:n vapaaehtoiset seniorit, jotka neuvovat puhelimitse tarvittaessa myös etäyhteyden muodostamisessa.

Opastusta tietoturvallisesti

Tukea antava henkilö opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei tarkoita viallisten laitteiden korjaamista.

Opastusta antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Digitaitoja voi kehittää myös itsenäisesti

Digitaitojaan voi kehittää myös itsenäisesti esimerkiksi kurssien, opastusvideoiden ja artikkelien avulla.

Porvoon kansalaistopisto KoMbi järjestää vuosittain useita digitaitojen kehittämiseen soveltuvia kursseja.

Digitaitojaan voi lisäksi kehittää oman aikataulun ja tarpeiden mukaan verkossa. Alta löydät muutaman linkin verkosta löytyvään materiaaliin.