Siirry sisältöön

Kunnallinen perhepäivähoito

Ensisijaisesti lapsille, joilla hoidontarve on yli viisi tuntia päivässä.

Kunnallista perhepäivähoitoa tarjotaan porvoolaisten perheiden lapsille perhepäivähoitajan omassa kodissa.

Hoitoa tarjotaan pääsääntöisesti klo 7–17 välisenä aikana. Lasten hoitoajat päätetään perheen kanssa niin, että huomioidaan perhepäivähoitajan työaikojen suunnittelu.

Esikoululainen ja koululainen voivat olla myös osa-aikaisesti perhepäivähoidossa.

Varahoito

Perhepäivähoidossa olevalla lapsella on päiväkodissa varahoitopaikka, jota saattaa tarvita hoitajan poissaolon aikana. Jos perhe järjestää hoitajan poissaolon aikana lapsen hoidon itse, eikä varahoitoa ole varattu, on päivä maksuton.

Missä?

Hakemuksessa voi mainita, jos toivoo paikkaa entuudestaan tutulta tietyltä perhepäivähoitajalta. Paikat suunnitellaan huomioiden sijainti ja ryhmän rakenne. Kunnallisia suomenkielisiä perhepäivähoitajia on Hamarin, Huhtisen, Kevätkummun, Kerkkoon, Peippolan ja Tolkkisten alueilla.

Emme ylläpidä julkista listaa perhepäivähoitajista, koska perhepäivähoitaja on yksityishenkilö ja toimii omassa ja perheensä kodissa. Perhepäivähoitopaikkaa voi hakea ilman perhepäivähoitajan nimeä.

Onko lapsella tuen tarvetta tai erityisruokavalio?

Kerrothan jo hakemuksessa, jos:

  • lapsella on tuen tarve
  • erityisruokavalio
  • allergioita

Perhepäivähoidossa lapsen erityistarpeiden huomioiminen voi olla vaikeaa. Perhepäivähoitaja työskentelee yksin, joten eri ruokien valmistaminen tai lapsen joidenkin erityisten tarpeiden huomioiminen saattaa olla haastavaa, kun työkaveria ei ole. Perhepäivähoitajalla saattaa myös olla lemmikkieläin.

Tarvitsemme siis etukäteistietoa, jotta lapselle voidaan suunnitella juuri hänelle sopiva lapsiryhmä.

Ryhmässä voi olla korkeintaan neljä alle esiopetusikäistä lasta.