Siirry sisältöön

Osa Porvoon kansalaisopiston kursseista on merkitty opintopistekurssi-logolla. Se tarkoittaa sitä, että näistä kursseista voit saada opintopisteitä. Opintopisteiden suorittaminen ei ole pakollista. Kaikille kursseille voi osallistua edelleen vain harrastuksen vuoksi. Jos haluat saada kurssista opintopisteitä, kerro siitä heti ensimmäisellä opintokerralla opettajallesi.

Osaamisperusteisuudesta eli osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta on tullut vapaan sivistystyön uusi tehtävä ja mahdollisuus. Opintopisteistä voi olla hyötyä esimerkiksi työnhaussa tai opiskelupaikan hakemisessa. Opintopisteet voidaan lukea hyväksi esimerkiksi toisen asteen opinnoissa ns. muualla suoritettuina kursseina. Niiden avulla on helpompi kertoa kansalaisopiston opinnoissa hankitusta osaamisesta. Opintopisteen tavoittelu voi myös innostaa opiskelemaan uudella tavalla.

Yksittäisten kurssien tavoitteet ja arviointikriteerit löytyvät tarkemmista kurssikuvauksista ilmoittautumissivuilta netistä. Kurssisuorituksen arvosteluasteikkona on Hyväksytty / Hylätty.

Vain hyväksytyt kurssisuoritukset viedään valtakunnalliseen KOSKI-tietovarantoon samalla tavalla kuin muidenkin oppilaitosten opintosuoritukset, jos opiskelija antaa siihen suostumuksensa. Kurssin ensimmäisellä kerralla opiskelija täyttää suostumuslomakkeen tietojen siirrosta ja näyttää henkilöllisyystodistuksensa. Omia opintosuorituksiaan pääsee katsomaan Oma Opintopolku -palvelussa (opintopolku.fi/oma-opintopolku/) vahvan tunnistautumisen kautta.