Siirry sisältöön

Milla Kuisma: Vaihtuvat asetelmat
10.2. – 5.3.2023

Olen asetellut näyttelyn teoksiin esineitä, olioita, koettuja paikkoja ja kuviteltuja näkyjä. Erilaiset olemisen muodot ja ajalliset kerrokset kietoutuvat maalauksissani yhteen. Tämä linkittyy kollaasia muistuttavaan maalaustapaan, jossa kokonaisuus rakentuu useasta toisiinsa liitetystä osasta.

Maalausten päällekkäin limittyvät kerrokset peittävät ja paljastavat tekoprosessin vaiheita. Olen leikitellyt jännitteillä pinnan ja syvyyden sekä elottoman ja orgaanisen välillä. Maalaamiseen sisältyy tekemisen iloa, epävarmuuden sietämistä, luopumista ja löytämistä.

Teoksissa on merkkejä ajan kulumisesta ja muutoksesta. Asetelmia värittää pysymättömyys. Järjestellessäni maalausten elementtejä olen pohtinut tasapainoilua hallinnan ja hallitsemattomuuden välillä. Elämä ei asetu halumme mukaan, vaan versoo, rönsyilee, kuihtuu ja antaa tilaa uudelle.

Kiitos Taiteen edistämiskeskukselle työskentelyn tukemisesta.

Milla Kuisma (s. 1980) on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta 2005 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2019. Kuisman teoksia on ollut esillä useissa yksityisnäyttelyissä ja ryhmänäyttelyissä eri puolilla Suomea. Hänen maalauksiaan on mm. Valtion taideteostoimikunnan kokoelmissa ja Ruotsin valtion taideneuvoston kokoelmissa.

Hiihtolomaviikolla 21. – 26.2.2023 galleriassa mehutarjoilua.