Liikkuva nuorisotyö

Tänä kesänä Porvoon nuorisopalvelut lähtee liikenteeseen uudella toimintatavalla, liikkuvalla nuorisotyöllä. Kesäkuun alusta lähtien nuorisotyöntekijät liikkuvat kävelyn ja pyöräilyn lisäksi myös autolla ympäri Porvoota. Tavoitteena on kohdata nuoria kaupungin eri alueilla ja laajentaa toimintaa myös keskustan ulkopuolelle.

Nuorisotilat menevät kesätauolle, joten liikkuminen paikasta toiseen antaa mahdollisuuden kohdata nuoria heidän omassa ympäristössään. Nuorisotyötä halutaan viedä keskustan lisäksi kyliin, joissa julkisen liikenteen vuorot ovat vähäisiä, eivätkä nuoret välttämättä pääse keskustaan palveluiden luo. Lisäksi toiveena on tavoittaa sellaisia nuoria, jotka eivät yleensä käy nuorisotiloilla.

Toiminta:

– Autossa kuljetamme kaikenlaista tekemistä ja tarvikkeita, kuten erilaisia pelejä ja musiikkilaitteita. Pelailun ja musiikin kuuntelun ohessa voi jutella nuorisotyöntekijöiden kanssa kahvikupposen tai grillimakkaran äärellä, tai ihan vaan hengailla riippuen siitä, mitä päivän ohjelmassa on ja mitä nuoret toivovat. Nuorisotyön vahvuus on, että sitä voi tehdä missä vain ja monella eri tavalla, sanoo nuorisotyöntekijä Erica Wallén.

Kahtena päivänä viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin liikutaan ennalta sovittuihin paikkoihin. Muina päivinä nuoret saavat itse toivoa, minne liikkuva nuorisotyö rantautuu juuri sinä päivänä. Nuoret voivat lähettää toiveitaan nuorisotyöntekijöille sosiaalisen median ja pikaviestisovellusten kautta. Myös nuorisoyhdistysten ja -seurojen toivotaan olevan yhteydessä ja vinkkaavan eri tapahtumista ja paikoista, joihin nuorisotyöntekijät voisivat osallistua.

Kesällä käytössä on laina-auto. Elokuussa nuorisopalvelut saa sen sijaan käyttöönsä oman auton. Kesän aikana onkin käynnissä nimikilpailu. Voit osallistua kilpailuun kesäauton luona keksimällä uudelle autolle hyvän nimen. Nimiehdotuksista äänestetään voittaja, ja nimen ehdottanut henkilö saa palkinnon. Nimi julkaistaan syksyllä auton ”kastajaisten” yhteydessä.