Liikkuva nuorisotyö

Nuorisotilat menevät kesätauolle, joten liikkuminen paikasta toiseen antaa mahdollisuuden kohdata nuoria heidän omassa ympäristössään. Nuorisotyötä halutaan viedä keskustan lisäksi kyliin, joissa julkisen liikenteen vuorot ovat vähäisiä, eivätkä nuoret välttämättä pääse keskustaan palveluiden luo. Lisäksi toiveena on tavoittaa sellaisia nuoria, jotka eivät yleensä käy nuorisotiloilla.

Toiminta:

– Autossa kuljetamme kaikenlaista tekemistä ja tarvikkeita, kuten erilaisia pelejä ja musiikkilaitteita. Pelailun ja musiikin kuuntelun ohessa voi jutella nuorisotyöntekijöiden kanssa kahvikupposen tai grillimakkaran äärellä, tai ihan vaan hengailla riippuen siitä, mitä päivän ohjelmassa on ja mitä nuoret toivovat. Nuorisotyön vahvuus on, että sitä voi tehdä missä vain ja monella eri tavalla, sanoo nuorisotyöntekijä Erica Wallén.

Nuoret saavat itse toivoa, minne liikkuva nuorisotyö rantautuu. Nuoret voivat lähettää toiveitaan nuorisotyöntekijöille sosiaalisen median ja pikaviestisovellusten kautta. Myös nuorisoyhdistysten ja -seurojen toivotaan olevan yhteydessä ja vinkkaavan eri tapahtumista ja paikoista, joihin nuorisotyöntekijät voisivat osallistua.