Siirry sisältöön

Kaupunginvaltuusto valitsi Jani Pitkäniemen Porvoon kaupunginjohtajan virkaan

Porvoon kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona 13. maaliskuuta kokouksessaan Porvoon uudeksi kaupunginjohtajaksi kauppatieteiden maisteri, valtiovarainministeriön kunta- ja alueosaston osastopäällikkö / ylijohtaja Jani Pitkäniemen.

Jani Pitkäniemi.

Jani Pitkäniemen ansioksi luettiin hänen pitkä työkokemuksensa kunta-alan ja erityisesti kuntatalouden parissa. Lisäksi katsottiin, että Pitkäniemi ymmärtää nykyisen tehtävänsä kautta hyvin kaupunkiorganisaatioiden tulevaisuuden näkymiä ja roolia osana yhteiskuntaa. Pitkäniemen eduksi luettiin myös hänen laajat verkostonsa kaupungin kannalta oikeissa sidosryhmissä valtiollisella tasolla

– Kiitän lämpimästi saamastani tuesta ja luottamuksesta. On suuri kunnia päästä johtamaan ”unelmien kotikaupunkia”, sen osaavaa henkilöstöä sekä laajemmin kaupunkiyhteisön hyvinvoinnin ja elinvoiman kehittämistä. Porvoon lähtökohdat ovat monella tapaa hyvät, mutta lähivuodet eivät tule olemaan täälläkään helppoja. Menestyksen varmistaminen edellyttää aktiivisuutta sekä oikea-aikaisuutta niin mahdollisuuksiin tarttumisessa kuin vaikeidenkin valintojen tekemisessä. Uskon vahvasti yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden voimaan sekä pitkäjänteiseen työntekoon, Pitkäniemi toteaa.

– Olen iloinen, että Jani Pitkäniemi nauttii suurta luottamusta, tästä on hyvä aloittaa yhteistyö upean Porvoon kaupungin hyväksi. Odotan innolla, että minä sekä kaupunginvaltuusto pääsemme tekemään hyvää ja syvää yhteistyötä uuden kaupunginjohtajan kanssa, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander sanoo.

Porvoon vastavalittu kaupunginjohtaja asuu Porvoossa. Hänen perheensä on kaksikielinen. Harrastuksikseen Jani Pitkäniemi on kertonut ulkoilun, urheilun ja musiikin.

Porvoon kaupunginjohtajan virka täytetään seitsemäksi vuodeksi. Virassa on kuuden (6) kuukauden koeaika. Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lausunto terveydentilastaan.

Kelpoisuusehdot täyttäviä hakijoita oli 13

Porvoon kaupunginjohtajan virka julistettiin avoimeksi 20.11. 2023 ja hakuaika käynnistyi 1.12.2023. Määräaikaan, 15. tammikuuta 2024 mennessä virkaa haki 19 hakijaa, joista 13 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Kaupunginhallitus valitsi osan hakijoista valmisteluryhmän esihaastateltaviksi, jonka jälkeen kaupunginhallitus haastatteli neljää hakijaa. Valtuustoryhmien haastatteluiden jälkeen hakijoista teetettiin henkilöarviointi, jonka jälkeen kaupunginhallitus teki esityksensä valinnasta kaupunginvaltuustolle.


Uusi kaupunginjohtaja aloittaa virassaan aikaisintaan kesällä

Kaupunginvaltuuston päätös Porvoon kaupunginjohtajasta on lainvoimainen aikaisintaan huhtikuussa.
– Kaupunginhallitus hyväksyy uuden johtajasopimuksen ja palkkauksen huhti-toukokuussa, ja todennäköisesti uusi kaupunginjohtaja ottaa viran vastaan aikaisintaan kesäkuussa tai sopimuksen mukaan, Porvoon kaupungin henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari toteaa.
Porvoon kaupunginjohtaja vastaa kaupunginhallituksen alaisena kaupungin ja kaupunkikonsernin toiminnasta, hallinnosta ja taloudesta. Hän johtaa kaupungin kansainvälistä, kansallista ja seudullista edunvalvontaa sekä toimii toimialajohtajien lähijohtajana ja konsernipalveluiden toimialajohtajana. Kaupunginjohtajan viran hakijoilta edellytettiin ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää perehtyneisyyttä kunnallishallintoon sekä kuntatalouden osaamista, näyttöä strategisesta johtamisesta ja käytännössä osoitettua ylemmän tason johtamiskokemusta.