Siirry sisältöön

Koululaisille ja perheille on tarjolla monenlaista hauskaa toimintaa talvilomalla

Talvilomalla 19.-25.2.2024 Porvoon kaupunki tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille koululaisille sekä lapsiperheille.

AquaWibit.

Toimintaa järjestävät Porvoon kaupungin vapaa-aikapalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa.
Tarjolla on sekä maksullista että maksutonta toimintaa. Osaan toiminnoista tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 30. tammikuuta klo 9 osoitteessa www.porvoo.fi/talviloma . Sivustolta löytyy myös tapahtumien tarkemmat kellonajat sekä muuta lisätietoa.

Kulttuuripalvelut: Elokuvia, taidetta ja luovaa puuhaa

Kulttuuripalvelut järjestää tuttuun tapaan elokuvanäytöksiä BioRexissä. Tiistaina 20. helmikuuta ohjelmistossa ovat elokuvat Heinähattu ja Vilttitossu (suomeksi), Arne Alligator (ruotsiksi) sekä Madame Webb (tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi).

Ärsykkeettömän autismiystävällisen näytöksen elokuvana nähdään Heinähattu ja Vilttitossu. Autismiystävällisen näytöksen aikana salissa on enemmän valaistusta ja äänenvoimakkuus on maltillisempi. Olet tervetullut elokuviin yksin, ystävän tai aikuisen seurassa. Lippuja (4 euroa) voi ostaa 6. helmikuuta alkaen palvelupiste Kompassista ja kaupungin verkkokaupasta.
Keskiviikkona 21.2. Taidetehtaan Studiossa tehdään hahmoja piirtäen ja muovaillen. Aamupäivän työpaja on suunnattu perheille ja iltapäivän työpaja 3–6 luokkalaisille. Mukaan pääsee ennakkoon ilmoittautumalla, paikkoja on rajoitetusti. Pajoja ohjaa sarjakuvataiteilija Filippa Hella. Osallistumismaksu 4 euroa.

Runebergin koti toivottaa lapset tervetulleiksi tutustumaan museoon omatoimitehtävän muodossa. Jokaiselle tehtävän suorittaneelle on luvassa pieni palkinto.
Talviloma tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanha Kappalaisentalon taidenäyttelyihin koko perheen voimin. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Liikuntapalvelut: Liikuntaleiri, retki Superparkiin, Aqua Wibit-rata

Liikuntapalvelut järjestää 19.-21.2. perinteisen Liikuntaleirin, jossa päästään liikkumaan monipuolisesti sekä ulkona että sisätiloissa. Leirin ohjelmassa on mm. hiihtoa, luistelua ja eri palloilulajien kokeiluja. Torstaina 22.2. suuntana on Vantaan Superpark. Superpark-retkelle voi osallistua vaikka koko perheen voimin. Sekä liikuntaleirille että retkelle tulee ilmoittautua etukäteen.
Talvilomaviikon aikana järjestetään myös palloilumaa Kokonhallilla 21.2. sekä koko perheen hiihtoretki Humlan ja Holkenin laavuille perjantaina 23.2. klo 14–17.
Talvilomalla pääsee myös uimahalliin kokeilemaan Aqua Wibit-rataa. Aqua Wibit-rata on Porvoon uimahallissa perjantaina 23.2. klo 10–15. Aqua Wibit-rata on esterata missä pääset mm. kiipeilemään, laskemaan liukumäestä ja testaamaan omaa tasapainoa. Mukaan pääsee normaalilla uimahallin sisäänpääsymaksulla ja vierailuaika on 2h. Aqua Wibit radalle osallistuvien tulee olla uimataitoisia.
Lisäksi yleisöluisteluvuoroja on tarjolla Pallokentän tekojääradalla sekä Näsin tekojäällä joka on vapaasti käytettävissä.

Nuorisopalvelut: Nuorisopalvelut ”goes” Lundi, talviloman lanit ja perheiden puuhapäivät

Nuorille suunnattu Toimintalauantai lauantaina 17.2. Zentrassa. Tule kokeilemaan vanhan paidan muuttamista tyynyliinaksi tai kankaanpainantaa T-paitaan tai kangaskassiin. Otathan mukaasi oman paidan tai muun tekstiilin minkä haluat muokata tai tuunata. Käytössä on mm. ompelukoneita, kankaanpainovärejä ja tietysti apuaan tarjoavat nuorisotyöntekijät.
YöZentra lauantaina 17.–18.2., jolloin kokoonnutaan yöksi Zentraan viettämään aikaa kavereiden kanssa! Yön aikana tehdään yhdessä ruokaa, katsotaan leffaa ja vietetään aikaa yhdessä. Paikalla on koko yön kaksi nuorisotyöntekijää.

Nuorisopalvelut valtaa nuorille oman tilan Lundista 20-21.2.2024. Tule viettämään aikaa ja tutustumaan Porvoon nuorisopalveluiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Löydät meidät Lundin 2. kerroksesta.
Lanit Zentrassa torstain ja perjantain välisenä yönä 22.–23.2. Kaikenlaisesta pelaamisesta kiinnostuneet nuoret kerääntyvät saman katon alle pelaamaan koko yöksi! Voit pelata diginä tietokoneilla, konsoleilla tai mobiilissa. Tai perinteisemmin kortti- ja lautapelejä sekä biljardia ja pingistä. Koko lanien ajan paikalla on nuorisotyöntekijöitä nuorten apuna ja peliseurana. Lanien ikäraja on 13 vuotta.

Koko perheen maksuttomat puuhapäivät klo 12–15 maanantaina 19.2. Kevätkummun Kantele-talossa, luvassa erilaisia aktiviteetteja kaikenikäisille. Tule kokeilemaan VR-laseja, pinssikonetta tai kokeile sumopainia kaveria vastaan. Perjantaina 25.2. Gammelbackan Kertsissä on ohjattuna sumopainia, kortti- ja lautapelejä, biljardia, pöytäjalkapalloa ja mukavaa yhdessäoloa.

Yö kirjastossa torstain ja perjantain välisenä yönä 22.–23.2 klo 19 alkaen. Hiihtolomalla on mahdollisuus päästä kokemaan jotain uutta ja luvattoman hauskaa, kun pääkirjasto avaa ovensa 15–18-vuotiaiden yöhengailulle. Pizzaa, zombie-escape room, hengailua ja yhdessä olemista ja tekemistä. Paikalle saa tulla myös vain oleilemaan tai lueskelemaan. Tapahtuma on suunnattu 15–18-vuotiaille nuorille. Tapahtuman järjestää Porvoon kirjasto yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa.

Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoittautuminen alkaa 30.1. klo 9 sivulla www.porvoo.fi/talviloma
Talvilomalla nuorisotilat ovat avoinna ja tarjolla on mukavaa yhdessä tekemistä. Nuorisotilojen avoin toiminta on maksutonta eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Tarkemmat aukioloajat ja ikärajat löydät sivulta www.porvoo.fi/nuorisotilat

Kirjastolla sanataideverstas ja työpaja miniatyyreista

Sanataidepajassa Omituiset otukset maanantaina 19.2. klo 10–13 tutustutaan omituisiin otuksiin ja tuntemattomiin eläimiin. Ruotsinkielisessä työapajassa keksitään, kirjoitetaan ja piirretään. Työpajan ohjaa sanataideohjaaja, kirjailija ja kuvittaja Filippa Hella. Mukaan voi tulla hetkeksi tai koko ajaksi eikä aiempaa kokemusta sanataiteesta tarvita.

Tiistaina 20. 2. järjestetään työpaja miniatyyreista Käpykolon väkeä klo 10–12.30. Työpajan aluksi LeenaParkkinen ja Zagros Manuchar johdattavat osallistujat Käpykolon väkeä -nimisen kirjansa maailmaan. Työpajassa tehdään miniatyyriesineitä kuten minikirjoja ja -kasveja sekä korvakoruja. Suositusikä: esikoululaisista alkaen kaiken ikäisille. Työpajan kielinä suomi, englanti ja kurdi.