Siirry sisältöön

Nuorten tuottama taidenäyttely Ohjaamossa 20.-23.5.2024

Osana valtakunnallista teemaviikkoa Kulttuuripaja Kosmos ja Ohjaamo Porvoo järjestävät yhteistyössä nuorten tuottaman maksuttoman taidenäyttelyn, jonka teemoina ovat mielenterveys, mielen hyvinvointi ja yhteys.

Maalivärejä.

Näyttelyn avajaiset ovat maanantaina 20. toukokuuta klo 12 Porvoon Ohjaamossa, tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn Ohjaamon aukioloaikoina maanantaista torstaihin klo 13–16 osoitteessa Mannerheiminkatu 20 E.

Mieli ry on järjestänyt jo 10 vuoden ajan Mental Health Art Week-teemaviikkoa, jossa matalan kynnyksen kulttuuri- ja taidetapahtumat vahvistavat paikallista hyvinvointia ja lisäävät ymmärrystä kulttuurin jataiteen vaikutuksista mielenterveyteen.


Tapahtumaviikko on 20.–26. toukokuuta ja tämän vuoden teemana on yhteys. Valtakunnallinen tapahtumaviikko mahdollistaa hyvän mielen hetkiä ja kohtaamisia kulttuurin, taiteen ja musiikin parissa. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti kaikille avoimia ja maksuttomia. Vuoden tapahtumien teema yhteys näkyy ja kuuluu konserteissa, työpajoissa, näyttelyissä, teatteriesityksissä ja katutaidetapahtumissa.
Porvoon Kulttuuripaja Kosmos on luovaa ryhmätoimintaa tarjoava tila yli 18-vuotiaille henkilöille, joilla on mielenterveyden haasteita tai muutoin haastava elämäntilanne. Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta. Pajalle osallistumiseen ei tarvitse lähetettä, oma kokemus haasteesta on riittävä.

Ohjaamo Porvoo on matalan kynnyksen palvelupiste, joka on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille nuorille. Ohjaamosta saa yksilöllistä ohjausta ja omaan elämäntilanteeseen sopivaa vaihtoehtojen kartoitusta ja tukea.