Hoppa till innehåll

Ungas konstutställning i Navigatorn 20–23.5.2024

Som del av en riksomfattande temavecka arrangerar Kulturverkstaden Kosmos och Navigatorn i Borgå i samarbete ungas avgiftsfria konstutställning med teman psykisk hälsa, psykiskt välbefinnande och kontakt.

Maalivärejä.

Vernissagen arrangeras måndagen 20 maj kl. 12 i Navigatorn i Borgå. Tillställningen är avgiftsfri och öppen för alla. Välkommen att bekanta dig med utställningen under Navigatorns öppettider från måndag till torsdag kl. 13–16 på adressen Mannerheimgatan 20 E.

Föreningen Psykisk Hälsa Finland har redan under 10 år arrangerat en temavecka med namnet Mental Health Art Week där kultur- och konstevenemangen med låg tröskel stärker det lokala välbefinnandet och ökar förståelsen för hur kultur och konst påverkar den psykiska hälsan.
Evenemangsveckan är 20–26 maj och årets tema är kontakt. Den riksomfattande evenemangsveckan möjliggör trevliga stunder och möten med kultur, konst och musik. Evenemangen är huvudsakligen öppna för alla och avgiftsfria. Temat med årets evenemang syns och hörs i konserter, workshoppar, utställningar, teaterföreställningar och gatukonstevenemang.

Borgås Kulturverkstad Kosmos är en plats som erbjuder kreativ gruppverksamhet till personer över 18 år med utmaningar med psykisk hälsa eller med en levnadssituation som annars är utmanande. Verksamheten frivillig och avgiftsfri. Det behövs ingen remiss för att komma till verkstaden, egen upplevelse av utmaningen är tillräcklig.

Navigatorn i Borgå är ett servicekontor med låg tröskel och den är avsedd för alla unga under 30 år. I Navigatorn får man individuell handledning och kartläggning av sådana alternativ som passar i ens livssituation.