Siirry sisältöön

Ohjaamossa alkaa sosiaalisten tilanteiden jännittäjille oma keskusteluryhmä

Ohjaamossa alkaa helmikuussa sosiaalisten tilanteiden jännittäjille oma ryhmä. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa, ja tavoitteena on oppia suhtautumaan omaan jännittämiseen hyväksyvämmin.

ihmisiä pöydän äärellä.

Ryhmä on suljettu eli kokoonpano pysyy samana koko ryhmän ajan. Osallistujia otetaan enintään kahdeksan.
– Ryhmässä opetellaan taitoja jännittämisen hallintaan sekä vahvistetaan itsetuntemusta ja itsemyötätuntoa. Jännittämisestä ei tarvitse vapautua, mutta sen kanssa on hyvä oppia elämään, kertoo Mari Bergqvist.
– Jokainen ryhmäläinen osallistuu keskusteluihin sen verran kuin haluaa, mutta osallistumiseen kannustetaan, koska silloin ryhmän anti on usein suurempi, sanoo Bergqvist.

Ryhmässä keskustellaan jännittämiseen liittyvistä tekijöistä ja selviytymiskeinoista sekä jaetaan kokemuksia niin hankalista tilanteista kuin erilaisista apukeinoista.

Toiminta alkaa keväällä 2024 ja ensimmäinen tapaaminen on 26. päivä helmikuuta klo 16.30–18. Tapaamiset jatkuvat Ohjaamossa paikan päällä kerran viikossa kahdeksan viikon ajan.
Ryhmä on tarkoitettu kaikille 17–30-vuotiaille porvoolaisille nuorille. Ryhmän kieli on suomi, mutta mahdollisuus ohjaukseen myös ruotsiksi.

Ilmoittautumiset Ohjaamoon viimeistään 12. helmikuuta mennessä.