Hoppa till innehåll

I Navigatorn startar en diskussionsgrupp för personer som spänner sig i sociala situationer

I Navigatorn startar i februari en egen grupp för personer som spänner sig i sociala situationer. Gruppen träffas åtta gånger och målet är att få en större acceptans för sin egen nervositet.

ihmisiä pöydän äärellä.

Gruppen är sluten, alltså det är samma deltagare hela tiden. Till gruppen tas med högst åtta deltagare.
– I gruppen lär man sig färdigheter för att hantera sin nervositet och dessutom förstärker vi självkännedomen och självempatin. Man behöver inte bli fri från nervositet, men det är bra att lära sig att leva med den, säger Mari Bergqvist från Navigatorn.
– Varje medlem i gruppen deltar i diskussionerna i den mån den vill, men vi uppmuntrar till att delta, eftersom man då ofta har en större nytta av gruppen, berättar Bergqvist.
I gruppen diskuteras sådant som har att göra med nervositet och hur man klarar av den. Dessutom delas erfarenheter av både svåra situationer och vad som kan vara till hjälp.

Verksamheten börjar våren 2024 och den första träffen är den 26 februari kl. 16.30–18. Träffarna ordnas i Navigatorn en gång i veckan under åtta veckors tid.

Gruppen är avsedd för alla unga Borgåbor i åldern 17–30 år. Gruppens språk är finska, men det finns möjlighet till handledning också på svenska.

Anmälningarna till Navigatorn senast den 12 februari.