Siirry sisältöön

Ohjaamosta apua ja vinkkejä nuorten kesätyönhakuun

Paras aika hakea kesätöitä on nyt, sillä moni kesätyöpaikka on jo avoinna. WSOY-talossa sijaitseva nuorten ja nuorten aikuisten palvelupiste Ohjaamo tarjoaa apua kaikissa kesätyönhakuun liittyvissä asioissa. Ohjaamo palvelee kesätyönhakijoita ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin klo 13–16.

Ohjaamoon voi tulla tekemään esimerkiksi CV:n ja kesätyöhakemuksia tai saamaan vinkkejä työn hakemiseen, kesätyösetelituen hyödyntämiseen sekä sopivien työpaikkojen löytämiseen.

-Meille voi tulla vaikka tarkistamaan miltä oma CV näyttää ulkopuolisen silmin tai hiomaan työhakemusta timanttiseksi, kertoo Ohjaamo Porvoon koordinaattori Leena Thesleff.

Kesätöihin painottuva rekrytointi-ilta alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille

Ohjaamo Porvoo järjestää torstaina 15.2.2023 kesätöihin painottuvan rekrytointi-illan, Kesätyönhakuillan, alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille klo 16–18.
Kesätyönhakuilta on maksuton, pieni messumainen tapahtuma, jossa työnhakija pääsee keskustelemaan suoraan työnantajien kanssa avoimista kesätyöpaikoista saman pöydän ääreen. Tapahtumassa on mukana porvoolaisia yrityksiä, jotka hakevat yli 600 kesätyöntekijää Porvoon alueelle. Työnantajat ovat paikalla koko tapahtuman ajan, klo 16–18 ja tapahtumaan voi osallistua mihin aikaan vain tällä välillä. Viime vuonna Kesätyönhakuillassa vieraili 65 nuorta ja moni heistä sai työpaikan kesäksi.
– Kello viiden jälkeen väkimäärä vähenee ja messuhulina rauhoittuu vähän, eli kesätyönhakuiltaan kannattaa tulla käymään vielä puoli kuudeltakin, vinkkaa Leena Thesleff

Hygieniapassikoulutusta, anniskelupassikoulutusta sekä työturvallisuus- ja tulikorttikoulusta

Ohjaamo tarjoaa tänäkin vuonna alle 30-vuotiaillle porvoolaisille maaliskuussa useita työllistymistä edistäviä lyhytkorttikoulutuksia edullisella 10 euron osallistumismaksulla.

  • Anniskelupassikoulutus lauantaina 2.3. klo 9–13
  • Hygieniapassikoulutus suomeksi lauantaina 9.3. klo 9–14
  • Hygieniapassikoulutus ruotsiksi lauantaina 23.3. klo 9–14
  • Työturvallisuuskorttikoulutus lauantaina 16.3. klo 9–17
  • Tulityökorttikoulutus lauantaina 23.3. klo 9–17

Kaikkiin koulutuksiin ilmoittaudutaan Ohjaamossa etukäteen ja osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä käteisellä. Koulutuksiin mahtuu 30 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Nuorten työllistämiseen on tarjolla kesätyösetelitukea

Kaupunki tukee myös tänä vuonna nuorten kesätyöllistymistä 250 euron arvoisella kesätyösetelillä. Tukea maksetaan Porvoossa toimiville työnantajille, jotka työllistävät porvoolaisia vuosina 2006–2008 syntyneitä nuoria vähintään kahdeksi viikoksi. Työnantaja varaa setelituen ja yksi työnantaja voi varata korkeintaan viisi seteliä. Seteleitä voi jo varata ja niitä on jaossa yhteensä 150 kpl.
Nuori voi muistuttaa työnantajia näiden mahdollisuudesta hakea kesätyöseteliä tai hakea avoimiksi ilmoitettuja kesätyösetelityöpaikkoja kaupungin nettisivuilta www.porvoo.fi/kesatyoseteli.
Kesätyösetelitukea koordinoi Ohjaamo. Lisätietoa setelistä saa käymällä Ohjaamossa tai ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.
Ohjaamo on kaikkien alle 30-vuotiaiden maksuton ohjaus-, neuvonta- ja palvelupiste WSOY-talossa (Mannerheiminkatu 20 E).