Siirry sisältöön

Penkojaiset järjestetään jälleen Kantele-talossa lauantaina 13. huhtikuuta

Viimeksi syyskuussa 2022 järjestetty Kevätkummun vaatteiden kierrätyspäivä Penkojaiset järjestetään jälleen huhtikuun 13. päivä klo 11–14. Tapahtuma on aiemmin kerännyt paljon kävijöitä ja tavoitteena on jälleen laittaa hyvät vaatteet ja asusteet kiertoon.

Kantele-talo.

Päivän idea on puhtaasti hyvän tekeminen – rahaa ei tapahtumassa liiku. Tapahtumaan otetaan vastaan hyväkuntoisia ja puhtaita lasten, nuorten ja aikuisten vaatteita ja asusteita. 

Lahjoituksissa olisi hyvä huomioida tuleva kevät- ja kesäkausi, joka tekee juuri tuloaan. Tapahtumapäivänä voi kuka tahansa tulla tekemään löytöjä Penkojaisiin, jolloin mukaan saa ottaa löytämänsä tuotteet ilman maksua ja riippumatta siitä, onko lahjoittanut vai ei.

Tuo lahjoitettavat tavarat aikaisemmin nuorisotilalle

Lahjoitettavia vaatteita otetaan vastaan ainoastaan ennakkoon Kantele-talon nuorisotilassa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin 25.3.–12.4. klo 14–20 välisenä aikana, nuorisotilan ollessa avoinna mutta pois lukien pääsiäisen pyhäpäivät. Voit tarkistaa nuorisotilan aukioloajat ja yhteystiedot myös nettisivuilta www.porvoo.fi/nuorisotilat

Tapahtumapäivänä ei enää oteta vastaan lahjoituksia, vaan silloin niitä voi kaikki tulla penkomaan ja löytämään.

– Jos sinulla on paljon vaatteita, joita haluat laittaa kiertoon, ne olisi hyvä lajitella ja merkitä ne jo kotona etukäteen ennen tuontia. Vaatteet jaotellaan tapahtumaa varten ikäryhmittäin ja mahdollisuuksien mukaan myös koon mukaan, jolloin on helpompi löytää etsimäänsä, nuorisotyöntekijä Merja Sevilä Kevätkummun nuorisotilalta kertoo.

– Tapahtuman aikana voit vilkaista, löydätkö itsellesi jotakin mieluista ja ottaa sen mukaasi. Toivomme kierrätystapahtuman tavoittavan kaikenikäisiä ja muistutamme, että tapahtumaan saa tulla etsimään tuotteita, vaikka ei olisikaan tuonut mitään lahjoitettavaa. Aikaisempina kertoina erityisesti lasten ja nuorten vaatteita tuli lahjoituksena ihailtavan paljon ja ne olivat todella hyväkuntoisia – osa kuin uusia, Merja Sevilä jatkaa.

Ylijääneet tavarat kierrätetään eteenpäin, joten omia lahjoituksiaan ei tarvitse hakea pois.

Tapahtuman ajan asiakkaita palvelee nuorten pitämä kahvila, josta voi edullisesti ostaa kahvia ja pientä leipomusta.

– Meillä nuorisotilan tapahtumien järjestelyissä on ollut mukana aktiivisia nuoria, jotka ovat tehneet kanssamme valtavasti töitä erilaisten tapahtumien onnistumiseksi. Myös Penkojaisissa apuna on nuoria ja he saavat kokemusta tapahtuman järjestämisestä sekä mallia kierrätyksen mahdollisuuksista, kertoo Merja Sevilä.