Hoppa till innehåll

Fynddag ordnas igen i Kantelehuset lördagen den 13 april

Fynddagen för kläder som ordnades i Vårberga senast i september 2022, ordnas nu igen den 13 april kl. 11–14. Evenemanget har tidigare lockat många besökare och målet är igen att ge vidare kläder och accessoarer som är i bra skick.

Kantele-talo.

Tanken är att göra gott – inga pengar rör sig under evenemanget. Till evenemanget tas emot rena kläder och accessoarer i bra skick för både barn, unga och vuxna.
Då man donerar kläder är det bra att beakta säsongen, alltså att det är vår och sommar på kommande. På evenemangsdagen kan vem som helst komma och göra fynd, och ta med sig det man hittar utan betalning, oberoende om man själv har donerat något eller inte.

Hämta det du vill donera till ungdomslokalen på förhand

Kläddonationer tas emot endast på förhand i ungdomslokalen i Kantelehuset måndagar, onsdagar och fredagar 25.3–12.4 kl. 14–20, då ungdomslokalen är öppen, förutom på påskens helgdagar. Du kan kontrollera ungdomslokalens öppettider och kontaktuppgifter också på webbsidorna https://www.porvoo.fi/sv/kultur-och-fritid/de-ungas-borga/ungdomslokalerna/

På dagen för evenemanget tas donationer inte längre emot, utan då kan alla komma och göra fynd.
– Om du har mycket kläder som du vill donera lönar det sig att sortera och märka dem med storlek redan hemma på förhand innan du lämnar in dem. Inför evenemanget delas kläderna in enligt åldersgrupp och i mån av möjlighet också enligt storlek, så att det ska vara lättare för besökarna att hitta det de söker, berättar ungdomsarbetare Merja Sevilä från Vårberga ungdomslokal.

– Under evenemanget kan du se om du hittar något trevligt åt dig själv. Vi hoppas att människor i alla åldrar ska delta i evenemanget och påminner att man får komma och leta efter något åt sig själv, även om man inte har donerat något. Tidigare gånger har folk särskilt donerat beundransvärt mycket kläder för barn och unga, och de har varit i mycket fint skick – vissa som nya, fortsätter Merja Sevilä.

Det som inte hittar nya ägare under evenemanget ges vidare för återvinning, så man behöver inte hämta bort det som man har donerat.

Under evenemanget betjänas besökarna av ett kafé där unga säljer kaffe och bakverk till ett förmånligt pris.

– Vi har haft aktiva ungdomar som deltagit i arrangemangen för ungdomslokalens evenemang och gjort ett stort arbete tillsammans med oss för att olika evenemang ska lyckas. Också på fynddagen har vi unga med som hjälp och de får erfarenhet av att arrangera evenemang och samtidigt ser de möjligheter till återanvändning, berättar Merja Sevilä.