Siirry sisältöön

Porvoon Runeberg-juhlintaa vahvistetaan omalla Koe Runeberg -tunnuksella ja verkkosivulla

Porvoo on monipuolinen Runeberg-kaupunki. Runebergiin liittyvää matkailua ja juhlintaa vahvistetaan omalla Koe Runeberg -tunnuksella sekä samannimisellä verkkosivulla, josta selviää kootusti, mitä kaikkea Porvoossa on tarjolla tunnettuun runoilijaan ja hänen perheeseensä liittyen.

Koe Runeberg -tunnus.

Kaiken keskiössä on luonnollisesti runoilijan syntymäpäivänä vietettävä helmikuun 5. päivä eli Runebergin päivä, jonka juhlinnan porvoolaiset lukiolaiset aloittivat jo vuonna 1854, runoilijan 50-vuotispäivänä.
Laulu ja VPK:n tunnelmallinen soihtukulkue ovat yhä edelleen keskeisiä elementtejä Porvoon Runeberg-päivän vietossa, ja rinnalle on tullut myös monipuolista ja laadukasta kirjallisuuteen liittyvää ohjelmaa sekä valtakunnallisesti merkittävien kirjallisuuspalkintojen jakotilaisuudet.

Koe Runeberg -tunnus kaikille Runebergiin liittyville tapahtumille

Porvoon kaupungin elinvoimaasiantuntija Jan-Christian Forsmanin suunnittelema Koe Runeberg -tunnus on saanut innoituksensa tutusta runoilijan rintakuvasta, jonka muodossa on kuitenkin tunnistettavissa Porvoon karttamaiset tunnuspiirteet pirstaleista saaristoa unohtamatta. Tunnuksen sininen väri muistuttaa Runebergiin liitetystä isänmaallisuudesta sekä taivaan ja meren sinestä.

– Olen yrittänyt hakea Runebergiimme vähän rentoutta, arvokkuutta kuitenkaan liikaa vähentämättä, Jan-Christian Forsman kertoo.
Rentoa, mutta arvokasta on myös porvoolainen Runeberg-juhlinta. Tunnuksen alle mahtuvat niin kaupungin viralliset Runeberg-tapahtumat kuin myös kaupunkilaisten, yritysten ja yhdistysten järjestämät tapahtumat.

– Tunnus on tapahtumajärjestäjien vapaasti ladattavissa Koe Runeberg-sivulta, Forsman sanoo.
Lisäksi kaupunki toivoo, että esimerkiksi kaupunkilaiset käyttäisivät sosiaalisessa mediassa tunnistetta, hastagia #koeruneberg #koerunebergporvoossa julkaistessaan omia Runebergin-päivän viettoon liittyviä tapahtumia ja elämyksiä.

– Porvoo on Runebergin kotipaikka, ja monet toimijat tekevät Runebergiin liittyviä tapahtumia ja kaupunkilaisilla on omia perinteitä päivän viettoon. Runebergin-päivän vietto on elävää ja kehittyvää kulttuuriperintöä. Tunnusten käytöllä vahvistamme Porvoon asemaa Suomen keskeisenä Runeberg-kaupunkina, markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Raila Lassila toteaa.

Koe Runeberg -sivun kartan avulla runoilijan jalanjäljille

Koe Runeberg -verkkosivulla on kartta, jolle on koottu Porvoon keskeisiä Runebergiin liittyviä paikkoja kuten Runebergin koti, hautapaikka, Walter Runebergin veistoskokoelma, Fredrika Runebergin puisto ja muistopatsas sekä kahvittelupaikkoja, joissa nauttia esimerkiksi runebergintorttuja.

– Meillähän on ollut ja on edelleen City Nomadissa tarjolla kävelyreitti Runebergin jalanjäljissä, mutta halusimme tehdä lisäksi selkeän ja visuaalisen kartan, joka näyttää kuinka paljon Porvoossa todellakin on Runebergiin liittyvää tarjontaa, kartan toteutuksesta vastaava Jan-Christian Forsman kertoo.

Sivulle on myös koottu keskeisiä Runeberg-päivään liittyviä kaupungin järjestämiä tapahtumia. Tämän vuoden Runeberg-päivän sisällöstä tiedotetaan myöhemmin. Yksityisten toimijoiden ja tapahtumajärjestäjien toivotaan lisäävän tapahtumansa kaupungin ylläpitämään tapahtumakalenteriin, ja kun käyttää tunnistetta #koeruneberg, niin tapahtuma nousee verkkosivulle.