Siirry sisältöön

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati aloittaa työnsä ja ottaa vastaan kirjoja arvioitavaksi

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati on valittu ja raati on aloittamassa työskentelyn. Raatiin kuuluvat luokanopettaja ja kirjailija Annika Gustafsson-Flinck, Porvoon taidekoulun rehtori ja kuvataideopettaja Jenni Iivonen sekä Yle Vega Östnylandin toimittaja Jonas Sundström.

Runeeberg Junior logo.

Palkintokoordinaattorina toimii Porvoon kaupunginkirjaston palveluvastaava Catharina Latvala.
Runeberg Junior -palkinto myönnetään kotimaiselle kaunokirjalliselle suomen- tai ruotsinkieliselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Esiraati tutustuu vuoden 2023 lokakuun jälkeen julkaistuihin kirjoihin ja valitsee näistä korkeintaan kymmenen ehdokasta palkinnon saajaksi. Raati ottaa kirjoja arvioitaviksi tämän vuoden lokakuun loppuun saakka. Raadin yhteystiedot saa palkintokoordinaattorilta Catharina Latvala, p. 040 621 4937, catharina.latvala@porvoo.fi .

Esiraadin ehdokkaat julkistetaan marraskuussa. Palkinnon saajasta päättää porvoolaisista esikoululaisista ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaista koostuva lapsiraati. Palkinnon saaja julkistetaan 6. helmikuuta 2025.

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja Hufvudstadsbladet Ab / Borgåbladetin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto. Palkinnon tarkoitus on edistää lasten lukuintoa.