Siirry sisältöön

Työllisyysalueen lautakunta kokoontuu ensimmäistä kertaa 19.6.2024

Työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy vuodenvaihteessa valtiolta kunnille. Porvoon työllisyysalue vastaa 1.1.2025 alkaen työvoimapalveluista Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Myrskylässä, Pukkilassa ja Porvoossa. Työllisyysalueelle on perustettu lautakunta, joka kokoontuu ensimmäisen kerran 19.6. 2024.

Jokainen kunta on nimittänyt lautakuntaan omat jäsenensä ja varajäsenensä. Porvoon kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 29.5.2024 nimittää seuraavan jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä työllisyysalueen lautakuntaan:

  • Askola: jäsen Ari Forsberg, varajäsen Anne Lampinen
  • Lapinjärvi: jäsen Minna Alatalo, varajäsen Päivi Lempiö
  • Loviisa: jäsen Pamela Stenberg, varajäsen Katri Haverinen, jäsen Pertti Lohenoja, varajäsen Kari Hagfors
  • Myrskylä: jäsen Elmeri Nieminen, varajäsen Niko Fabritius
  • Pukkila: jäsen Kaisa Levälampi, varajäsen Tommi Maasilta
  • Porvoo: jäsen Hilding Mattsson, varajäsen Elin Blomqvist-Valtonen, jäsen Jari Ilkka, varajäsen Tapio Törmä, jäsen Jenna Perokorpi, varajäsen Mirja Suhonen

Lautakunta valitsee puheenjohtajan keskuudestaan

Ensimmäisen kokouksen yhteydessä sekä jäsenille että varajäsenille järjestetään perehdytystilaisuus työllisyyslautakunnan tehtävistä ja toiminnasta. Ensimmäisessä kokouksessa päätetään syksyn 2024 kokousaikataulusta sekä valitaan lautakunnalle puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Puheenjohtajana tulee toimimaan vastuukunnan eli Porvoon edustaja. Varapuheenjohtajana toimivat väestömäärältään alueen toisiksi suurimman ja kolmanneksi suurimman kunnan edustajat siten, että edustus vaihtuu kahden vuoden välein. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana tulee toimimaan toiseksi suurimman kunnan edustaja.

Työllisyysalueen valmistelu on käynnissä

Työllisyysalueen toiminnan valmistelu käynnistyi keväällä 2023. Työvoimapalveluiden järjestäminen ja muut työvoimapalveluihin liittyvät lakisääteiset tehtävät muodostavat kunnille uuden valtionosuustehtävän 1.1.2025 alkaen.

– Valmistelu on sujunut hyvin, ja hyvässä yhteistyössä alueen kuntien välillä. Vaikka useampi asiaa vaatii vielä selvittämistä, niin uskomme että saamme asiakkaillemme hyvät kunnalliset työllisyyspalvelut pystyyn ensi vuoden alusta, kertoo elinkeinojohtaja Elina Duréault, joka toimii lautakunnan esittelijänä.