Siirry sisältöön

Epoon koulu on maaseudun keskellä oleva pieni ja idyllinen suomenkielinen kyläkoulu. Epoon koulu sijaitsee noin 15 kilometriä Porvoon keskustasta kaakkoon. Koulussa opiskelee noin 30 oppilasta.

Epoon koulun pihalla voi kuulla hevosten hirnuntaa ja kukon kiekaisuja. Koulurakennus on yksi yhtenäinen rakennus, joka on muodostunut nykyiseen muotoonsa useassa eri vaiheessa. Vanhin osa on noin sadan vuoden takaa ja uusin vuodelta 2010. Koulun innostuneet opettajat ja hyvin toimivat digitaaliset verkkoyhteydet takaavat oppilaille nykyaikaista ja laadukasta yhdysluokkaopetusta.

Yhteystiedot

Henkilökunta

Koulun johtaja Masa Turunen, puh. 040 522 3024

Apulaisjohtaja Eeva Puromies puh. 040 489 9699
Koulusihteeri Pirjo Schroderus, puh. 040 489 9562

3-4 luokat puh. 040 626 0243

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@porvoo.fi.

Muut henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Wilmasta.

Oppilashuolto

Koulukuraattori Anne Tukiainen, puh. 040 359 4908 (parittomien viikkojen keskiviikot)
Koulupsykologi Leila Korhonen, puh. 040 526 2837 (parittomien viikkojen perjantait)
Kouluterveydenhoitaja Mimosa Saahko, puh. 040 523 1487 (parittomien viikkojen perjantait)

Oppilashuollon sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@itauusimaa.fi.

Arki koulussamme

Epoon koulussa kaikki auttavat toisiaan. Yhteisöllinen toimintakulttuuri luo kouluun aidon kyläkoulun tunnelman. Välituntisin oppilaat leikkivät keskenään yli luokkarajojen, isot ja pienet yhdessä. Oppilaiden hyvinvointia tuetaan arjessa ja yksilölliset oppimistavoitteet pystytään hyvin huomioimaan. Oppimiseen on tarjolla monia eri tuen muotoja. Tukiopetusta tarjotaan kaikille sitä tarvitseville.

Iltapäivisin on erilaista kerhotoimintaa. Koulukuraattorin ja -terveydenhoitajan palveluita saa vuoroviikoin sekä erityisopettajan tukea kerran viikossa.

Kirjastoauto vierailee koululla joka toinen viikko. Kaupungin läheisyys mahdollistaa erilaiset retket Porvoon museoihin ja muihin kohteisiin.

Epoon koulun iltapäiväkerho toimii Voolahden puolella sijaitsevalla ruotsinkielisellä alakoululla Grännäs skolanilla. Kerho on auki päivittäin klo 12.30 – 16.30. Ohjaajat puhuvat suomea. Lisätietoja iltapäiväkerhosta grannashos@gmail.com

Epoon koululla on myös aktiivinen vanhempainyhdistys, joka järjestää tapahtumia ja retkiä koulun ja vanhempien kanssa yhteistyössä. Epoon koulun vanhempainyhdistys tarjoaa myös ksylitol-pastillit ruuan yhteydessä koko koululle sekä erilaisia välituntivälineitä kuten pulkkia, palloja, pingispöytiä ym.

Epoon koulun vanhempainyhdistyksen tavoittaa epoonvy@gmail.com ja toimintaa voi seurata sivuilla https://www.facebook.com/people/Epoon-koulun-vanhempainyhdistys/100069802091017/

Epoon koululla toimii myös virkeä oppilastoimikunta, joka ylläpitää mm. koulun välipalakioskia sekä järjestää erilaisia tempauksia.