Siirry sisältöön

Epoon koulu on maaseudun keskellä oleva pieni ja idyllinen suomenkielinen kyläkoulu. Epoon koulu sijaitsee noin 15 kilometriä Porvoon keskustasta kaakkoon. Koulussa opiskelee noin 30 oppilasta.

Epoon koulun pihalla voi kuulla hevosten hirnuntaa ja kukon kiekaisuja. Koulurakennus on yksi yhtenäinen rakennus, joka on muodostunut nykyiseen muotoonsa useassa eri vaiheessa. Vanhin osa on noin sadan vuoden takaa ja uusin vuodelta 2010. Koulun innostuneet opettajat ja hyvin toimivat digitaaliset verkkoyhteydet takaavat oppilaille nykyaikaista ja laadukasta yhdysluokkaopetusta.

Arki koulussamme

Epoon koulussa kaikki auttavat toisiaan. Yhteisöllinen toimintakulttuuri luo kouluun aidon kyläkoulun tunnelman. Välituntisin oppilaat leikkivät keskenään yli luokkarajojen, isot ja pienet yhdessä. Oppilaiden hyvinvointia tuetaan arjessa ja yksilölliset oppimistavoitteet pystytään hyvin huomioimaan. Oppimiseen on tarjolla monia eri tuen muotoja. Tukiopetusta tarjotaan kaikille sitä tarvitseville.

Iltapäivisin on erilaista kerhotoimintaa. Koulukuraattorin ja -terveydenhoitajan palveluita saa vuoroviikoin sekä erityisopettajan tukea kerran viikossa.

Kirjastoauto vierailee koululla joka toinen viikko. Kaupungin läheisyys mahdollistaa erilaiset retket Porvoon museoihin ja muihin kohteisiin.

Epoon koulun iltapäiväkerho toimii Voolahden puolella sijaitsevalla ruotsinkielisellä alakoululla Grännäs skolanilla. Kerho on auki päivittäin klo 12.30-16.30. Ohjaajat puhuvat suomea. Lisätietoja iltapäiväkerhosta grannashos@gmail.com.

Epoon koululla on myös aktiivinen vanhempainyhdistys, joka järjestää tapahtumia ja retkiä koulun ja vanhempien kanssa yhteistyössä. Epoon koulun vanhempainyhdistys tarjoaa myös ksylitolipastillit ruuan yhteydessä koko koululle sekä erilaisia välituntivälineitä kuten pulkkia, palloja, pingispöytiä ym.

Epoon koulun vanhempainyhdistyksen tavoittaa epoonvy@gmail.com ja toimintaa voi seurata Facebook-sivuilla.

Epoon koululla toimii myös virkeä oppilastoimikunta, joka ylläpitää muun muassa koulun välipalakioskia sekä järjestää erilaisia tempauksia. Lisäksi Epoon koululla järjestetään Porvoon harrastamisen mallin mukaista harrastustoimintaa.

Yhteystiedot

Henkilökunta

Masa Turunen

Peruskoulun luokanopettaja, Rehtori, Epoon koulu

Eeva Puromies

Peruskoulun luokanopettaja, Apulaisjohtaja, Epoon koulu

Pirjo Schroderus

Koulusihteeri, Epoon koulu, Ilolan koulu, Linnajoen koulu

Luokat 3-4 Epoon koulu

Luokat 3-4, Epoon koulu

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@porvoo.fi.

Muut henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Wilmasta.

Opiskeluhuolto

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää opiskeluhuoltopalvelut Porvoon kaupungille.

Vanhempainyhdistys

Epoon koulun vanhempainyhdistyksen tavoittaa Facebook-sivuilla.