Siirry sisältöön

Ota askel eteenpäin!

Askel eteenpäin on maksuton perustaitokoulutus maahan muuttaneille aikuisille, joiden kotoutumisaika on päättynyt. Koulutus järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2024, ja se järjestetään uudestaan keväällä 2025.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu maahan muuttaneille aikuisille, joiden kotoutumisaika on päättynyt, mutta jotka haluavat oppia lisää perustaitoja ja osaamista työelämästä.

Mitä opitaan?

Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma suunnitelma, johon kirjataan mihin osioihin hän osallistuu ja kuinka paljon opintoja on per viikko.

Opintoihin voi sisältyä:

  • digitaitoja
  • työelämätaitoja
  • yhteiskuntaosaamista
  • opiskelutaitoja
  • luku- ja kirjoitustaitoja
  • numerotaitoja
  • vuorovaikutustaitoja suomen kielellä

Opintoihin voi sisällyttää myös asiakaspalveluruotsia, liikuntaa ja terveystaitoja, kädentaitoja tai ilmaisutaitoja kiinnostuksen ja osaamistarpeiden mukaan. Opintojaksoon on mahdollista sisällyttää myös työkokeilua, jos se palvelee osallistujan osaamistarpeita.

Milloin?

10.–12.12.2024. on kartoitusviikko, jonka aikana jokainen opiskelija tavataan ja tehdään yhdessä opintosuunnitelma.

Itse koulutusjakso on tammikuusta toukokuuhun 2025. Opetusta on tarjolla vähintään 20 tuntia viikossa sekä itsenäistä opiskelua ja ohjausta 5 tuntia viikossa. Jokainen osallistuu oman opintosuunnitelman mukaisesti. Koulutuksen lopussa järjestetään arviointi- ja palautekeskustelut sekä laaditaan yhteistyössä jatkosuunnitelmat.

Miten pääsen mukaan?

Voit ilmoittautua nettipalvelussa tai Kansalaisopistossa paikan päällä toimiston aukioloaikoina. Lisää tietoa ilmoittautumisesta koulutukseen 2025 tulee myöhemmin.

Koulutukseen voidaan ottaa vain henkilöitä, joiden kotoutumisaika on päättynyt.

Jos saat työttömyysetuutta, ole yhteydessä omaan TE-asiantuntijaasi ja keskustele hänen kanssaan opiskelumahdollisuuksistasi jo ennen kurssin alkamista.  

Kurssi on maksuton. Kurssi toteutetaan OKM:n erityisavustuksella.

Yhteystiedot

Christina Nyman

Projektikoordinaattori, Hankkeet ja viestintä