Siirry sisältöön

Anni Kytömäki ja Viola Räisänen: Kivitasku – tarinallinen metsäkonsertti

Porvoon pääkirjaston viereisessä Kirjailijapuistossa järjestetään Kivitasku – tarinallinen metsäkonsertti torstaina 6.6. kello 17.30. Kirjailija Anni Kytömäen ja viulisti Viola Räisäsen yhteistyöprojekti yhdistää upealla tavalla kirjallisuutta, klassista musiikkia ja luonnossa oleskelua. Konsertin jälkeen kirjaston tapahtumat jäävät kesätauolle, ja jatkuvat taas elokuussa.

Illan aikana kuullaan Anni Kytömäen Kivitasku-romaanin pohjalta muovattu itsenäinen sanataideteos kirjailijan lukemana sekä tunnelmaan sopivaa viulumusiikkia mm. Igor Stravinskylta, Johan Sebastian Bachilta ja Jean Sibeliukselta, hieman improvisaatiotakin. Kirjailijapuiston äänet ja kasvillisuus antavat teokseen oman lisänsä.

Anni Kytömäki on rakastettu ja palkittu kirjailija, joka on koulutukseltaan luontokartoittaja. Ihmisen suhde luontoon on hänen tuotantonsa punainen lanka. Kytömäen kolmas romaani, vuonna 2020 ilmestynyt Margarita, sai kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Jo esikoisteos Kultarinta oli ehdolla niin Finlandia-palkinnon kuin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Porvoossa esitettävän metsäkonsertin taustalla oleva Kivitasku on Kytömäelle itselleen läheisin romaani hänen teostensa joukossa.

Viola Räisänen on viulisti ja kamarimuusikko. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius Akatemiasta vuonna 2011 ja Royal Welsh College of Music & Drama -yliopistosta vanhan musiikin maisteriksi vuonna 2021. Räisänen on esiintynyt viulistina laajasti erilaisissa kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla.

Kytömäki ja Räisänen ovat esittäneet metsäkonsertteja vuoden 2018 elokuusta alkaen metsissä esimerkiksi Kouvolassa Arboretum Mustilassa, Sastamalassa Otamuksen luontopolulla ja Kemiönsaarella Norpas-festivaalin yhteydessä. Idea metsäkonsertteihin syntyi Kytömäen ja Räisäsen halusta korostaa metsien merkitystä taiteen keinoin.

Porvoon Kirjailijapuisto ja sen runsas kasvillisuus antavat hienot puitteet metsäkonsertille. Halutessasi voit ottaa mukaan oman istuinalusen. Kirjasto tarjoaa myös penkkejä tarvittaessa. Tilaisuus on suomenkielinen, maksuton ja kaikille avoin. Sateen sattuessa metsäkonsertti kuullaan pääkirjaston lavalla.

Kuva: Emil Bobyrev

Sanni Saarinen

Kirjastonhoitaja

sanni.saarinen@porvoo.fi +358 40 353 8255