Siirry sisältöön

Eestinmäen päiväkodin allergiaryhmä muutetaan tavalliseksi ryhmäksi elokuusta lähtien

Eestinmäen päiväkodissa toimiva allergiaryhmä ehdotetaan muutettavaksi niin sanotuksi tavalliseksi varhaiskasvatusryhmäksi elokuun alusta lähtien. Allergisten lasten hoito on kehittynyt viime vuosien aikana, eikä erillistä allergiaryhmää enää tarvita. Asia käsitellään kasvun ja oppimisen lautakunnassa 23.5.2024.

Porvoon kaupungin tunnus.

Eestinmäen päiväkodin allergiaryhmä perustettiin vuonna 2001. Allergiaryhmään pääsy on edellyttänyt lääkärinlausuntoa lapsen allergioista. Henkilöstöltä ja perheiltä on edellytetty tupakoimattomuutta, hajusteettomuutta ja kotia, jossa ei ole lemmikkieläimiä.

Vuosituhannen alussa noudatettiin erityisesti ruoka-aineallergioiden hoidossa ns. kaiken välttämistä. Siedättämisen lisäämisen myötä lasten allergiaruokavaliot ovat vähentyneet merkittävästi. Myös allergiapotilaiden omahoidon valmiuksia on vahvistettu.

Eestinmäen päiväkodin allergiaryhmään on viime vuosina hakeutunut enää yksittäisiä lapsia. Porvoon varhaiskasvatuspalveluista on oltu yhteydessä terveydenhuoltoon ja selvitetty allergiaryhmän tarpeellisuutta. Myös allergiaryhmässä olevien huoltajien ja henkilöstön kanssa on keskusteltu asiasta hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Vakavasti allergiset lapset osataan tänä päivänä hoitaa tavallisissa varhaiskasvatusryhmissä, joihin järjestetään tarvittaessa ohjausta esim. lääkkeiden käytön suhteen. Yleensä huoltajat osaavat ohjeistaa henkilöstön lastensa allergioiden hoidossa. Allergisten lasten sijoittaminen ns. tavallisiin varhaiskasvatusryhmiin on myös lapsen etu. Lapsi saa elää mahdollisimman tavallista arkea muiden kanssa, toteaa varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg.

Asiasta päätetään kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksessa 23.5.2024.