Siirry sisältöön

Esiopetuspaikat myönnetään automaattisesti, muista hyväksyä lapsen paikka

Vuonna 2018 syntyneiden lasten esiopetus alkaa syksyllä 2024. Esiopetukseen ei enää tarvitse ilmoittautua.

Porvoon esiopetuspaikkojen myöntämisprosessi vuodesta 2024.

Huoltajat saavat esiopetuspäätöksen sähköisenä Suomi.fi-palveluun joulukuun väestötietojen mukaan. Päätös tulee postitse kotiin, jos huoltajien sähköpostiosoite ei ole ollut saatavilla. Päätökset lähetetään tammikuussa, viimeistään viikolla 7.

Huoltaja hyväksyy tai hylkää tarjotun esiopetuspaikan ja täydentävän varhaiskasvatuksen eDaisy-asiointipalvelussa 14 päivän sisällä päätöksen saapumisesta. Tämän jälkeen huoltaja voi hakea mahdollisesti toivomaansa toissijaista esiopetuspaikkaa.

Jos väestötiedot eivät ole olleet kaupungin tiedossa tai huoltaja ei saa päätöstä ollenkaan, huoltajan tulee täyttää esiopetusilmoitus eDaisyssa. Ilmoita myös muista mahdollisista muutoksista.

Asiakasmaksuista

Uusi asiakas: anna maksupäätöstä varten lupa tulorekisterin käyttöön jo valmiiksi eDaisyssa tai DaisyFamilyssa, kun varhaiskasvatus alkaa tai tee tuloselvitys viimeistään aloituskuukauden aikana.

Vanha asiakas: voit muuttaa tulorekisterin käyttölupaa halutessasi. Tee aina tuloselvitys, jos tuloissa tai perhetiedoissa tapahtuu muutoksia. Kaikkien tulot tarkistetaan kerran vuodessa.

Jos tulorekisterin käyttölupa puuttuu tai tuloselvitystä ei ole tehty, tulee maksupäätös korkeimman mukaan.