Siirry sisältöön

Galleria Vanha Kappalaisentalo tarjoaa kesäisiä tapahtumia koko perheelle

Vanhassa Porvoossa, Galleria Vanha Kappalaisentalon pihapiirissä (Välikatu 13, 06100 Porvoo) on kesän aikana toimintaa, tapahtumia ja tekemistä koko perheelle.

Kuva Galleria Kappalaisentalosta.

Kesän tapahtumat alkavat perheen nuorimmille järjestettävällä Vauvojen värimaanantai -tapahtumasarjalla 3. ja 10. kesäkuuta klo 12. Värimaanantaisin vauva pääsee tutustumaan väreihin, muotoihin ja pintoihin tutkien, leikkien ja itse maalaten.

Tervetulleita ovat kaikki alle vuoden ikäiset vauvat ja heidän vanhempansa. Vauvojen värimaanantaihin ilmoittaudutaan etukäteen kaupungin tapahtumakalenterin kautta. Osallistumismaksu on 5 €/henkilö.
Porvoon Päivien aikana, lauantaina 8. kesäkuuta klo 11–13.30 loihditaan gallerian sisäpihalle katetussa juhlavassa Kukkabuffetissa kimppuja ja koristeita aidoista kukista. Tapahtumassa hyödynnetään hävikkikukkia saatavuuden mukaan. Materiaaleja on varattu 200 ensimmäiselle osallistujalle ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Marionettinukkeja ja mustikkamatoja

Sunnuntaina 9. kesäkuuta klo 11 ja 12.15 on gallerian pihan kesäisessä työpajassa mahdollisuus oman marionettinuken rakentamiseen. Tässä pajassa tehdään nukketeatteritaiteilija Anne Lihavaisen opastuksella 2–4 langan huivimarionettinukke. Pajaan mahtuu mukaan 12 osallistujaa. Lippuja 4 € kpl on ennakkomyynnissä Porvoon kaupungin verkkokaupassa.

Mustikkamatoja ja muita ötököitä on leikkisä maalaustyöpaja 15. kesäkuuta klo 10–13 gallerian sisäpihalla. Non-stop työpajassa kaikenikäiset ovat tervetulleita kokeilemaan erilaisia vesiväritekniikoita ja yllättäviä yhdistelmiä. Perheen pienimmät voivat taiteilla vanhemman avustuksella. Työpajan ohjaa taidekasvattaja Liini Laes ja työpajaan on vapaa pääsy.

Kesäkuun päätteeksi artesaanikutoja Eeva-Mai Raueiser pystyttää gallerian sisäpihalle oikeat kangaspuut. Raueiserin ohjaamissa kudontatyöpajoissa 27.–29. kesäkuuta klo 11–14 on mahdollista tutustua kangaspuilla kutomiseen ja valmistaa erilaisia pienikokoisia tekstiilejä. Työpajoihin on vapaa pääsy ja ne sopivat kaiken ikäisille.

Heinäkuussa Holmin talon sisäpihalla kerrotaan nukke- ja naamioteatterin keinoin myyttinen seikkailutarina. Näytökset ovat 4.–6.7. klo 10 ja 11, jolloin nähdään Nukketeatteri Ofelian esitys; Pihlajan lasten seikkailu. Esityksen kesto on 30 minuuttia ja se sopii kaikenikäisille, isoille ja pienille katsojille. Liput 4 € ovat myynnissä etukäteen Galleria Vanha Kappalaisentalossa, Välikatu 13, Porvoo. (Avoinna: 2.–25.6. ja 30.6.–3.9. ti-su klo 10–16, suljettu 23.–24.6.)

Gallerian sisäpihalla olevalla lasten pienellä leikkipaikalla voit aistia Vanhan Porvoon tunnelmaa, täyttää vesipullosi juomavedellä ja viettää rauhallisen eväshetken.

Taidenäyttelyitä läpi kesän

Kesän taidenäyttelyt Galleria Vanha Kappalaisentalossa sopivat myös mainiosti koko perheen retkikohteeksi. Kesäkuun 16. asti galleriassa on nähtävissä porvoolaisen kuvataiteilijan Petri Hytösen maalauksia. Kesäkuun 20. päivä galleriassa avautuu Porvoon Triennaalin taiteilijoiden näyttely. Porvoon Triennaali on kaupunkifestivaali- ja taidetapahtumakokonaisuus, jossa taide valloittaa kaupunkitilan kolmen vuoden välein vaihtuvalla teemalla.

Galleriassa on nähtävillä teoksia 3 eri taiteilijalta Ida Koitila, Roger Metto ja Emma Tryti. Anna Nyberg. Gallerian piha-alueelle levittäytyy Anna Nybergin tekstiiliteos ja piha-aittaan Mattias Hellbergin mediateos.


https://verkkokauppa.porvoo.fi/