Siirry sisältöön

Kasvun ja oppimisen lautakunta käsittelee Kaarenkylän päiväkodin lakkauttamista, toiminta siirtyy Jokilaakson koulun yhteyteen

Kasvun ja oppimisen lautakunta käsittelee Kaarenkylän päiväkodin lakkauttamista. Esitys on, että Kaarenkylän päiväkoti lakkautetaan kesällä 2024, jonka jälkeen varhaiskasvatusta tarjotaan Jokilaakson koulun yhteydessä. Asiasta päätetään lautakunnan kokouksessa 29.2.2024.

Porvoon kaupungin tunnus.

Kaarenkylän päiväkodin nykyiset tilat ovat elinkaarensa päässä. Tavoitteena on, että tiloista luovutaan ja päiväkodin toiminta päättyy 31.7.2024 mennessä. Päiväkodissa on tällä hetkellä yhteensä 20 lasta, jotka ovat iältään 2–5-vuotiaita.

– Tilojen korvaamista on suunniteltu niin, että Jokilaakson koulun tiloissa tarjotaan varhaiskasvatusta syksystä lähtien. Tiedotamme tarkemmasta aloituspäivästä myöhemmin, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg.

Jokilaakson koulun tiloissa toimii jo entuudestaan Kaarenkylän päiväkodin esiopetusryhmä. Syksystä 2024 lähtien Jokilaakson koululla on sekä varhaiskasvatusryhmä että esiopetusryhmä.

Molemmat ryhmät liitetään osaksi Hornhattulan päiväkodin toimintaa. Toimipaikan nimeksi tulee ”Jokilaakson päiväkotitilat (Hornhattulan päiväkoti)”.

– Hyvin alkanutta yhteistyötä koulun ja varhaiskasvatuksen välillä syvennetään entisestään ja lapsille suunnitellaan sujuva yhtenäinen oppimispolku yksivuotiaasta 12-vuotiaaseen saakka, toteaa päiväkodin johtaja Janita Metsämäki.

Koulu tiivistää omaa toimintaansa, jotta varhaiskasvatukselle voidaan osoittaa ja kunnostaa tilat koululta.

– Tämän kevään aikana henkilökunnan kanssa suunnitellaan hyvää ja turvallista arkea kaikille, kertoo Jokilaakson koulun rehtori Piritta Simola.