Siirry sisältöön

Kaupunginhallitus käsittelee tonttikauppoja ja Kvarnbackens skolan lisätiloja

Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 4. maaliskuuta Varuboden-Oslan tonttivarausta Hornhattulassa, vuokratontin ja osakkeiden myyntiä Kevätkummussa sekä Kvarnbackens skolan lisätilojen hankesuunnitelmaa.

Porvoon kaupungin tunnus.

Tonttivaraus VBO:n liikerakennukselle Hornhattulaan

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag (VBO) on hakenut varausta tontille, joka sijaitsee Läntisen Mannerheiminväylän pohjoispuolella Hornhattulantien risteyksestä itään. VBO:lla on voimassa oleva suunnitteluvaraus alueelle, jonka asemakaava on lainvoimainen. Tarkoituksena on rakentaa tontille noin 1200 m² liikerakennus sekä piha-alueelle siihen liittyviä tukitoimintoja, mm. polttonesteen jakelu- ja sähköautojen latauspisteet. Päätösesitys on, että tontti varataan kahdeksaksi kuukaudeksi VBO:lle. Tontin hinta on noin 1 miljoona euroa, tontin myynnistä päätetään erikseen myöhemmin.

Vuokratontin ja osakkeiden myynti Kevätkummussa

Kiinteistö Oy Porvoon Jousitie – Fastighets Ab Pilbågsvägen i Borgå on ilmoittanut haluavansa ostaa Kevätkummussa sijaitsevan vuokratonttinsa. Kiinteistöyhtiö hallinnoi kahta opiskelijakäytössä olevaa asuinkerrostaloa Lohentiellä. Tontin pinta-ala on 7917 m² ja rakennusoikeus 6000 k-m², ja esitys kaupunginhallitukselle on, että tontti myydään hintaan 1 080 000 euroa.
Porvoon kaupunki omistaa kyseisestä kiinteistöyhtiöstä 20 prosenttia. Kaupunginhallitus käsittelee myös esitystä, jonka mukaan kaupunki myy omistamansa Kiinteistö Oy Porvoon Jousitien osakkeet hintaan 800 000 euroa Sijoitusasunnot.com Group Oyj:lle.z

Kvarnbackens skolan lisätilat

Kaupunginhallitus käsittelee hankesuunnitelmaa, jossa Kvarnbackens skolan tiloja laajennetaan niin, että rakennukseen mahtuu kolme esiopetusryhmää. Esitys on, että hankesuunnitelman ensimmäinen vaihe hyväksytään.
Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan lisäsiipi, johon tulee tilat kolmelle esiopetusryhmälle ja musiikkiluokalle sekä uusia wc-tiloja. Koulun ruokasalia laajennetaan kattamaan nykyisen musiikkiluokan tila. Ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 3,95 miljoonaa euroa ja alustavan aikataulun mukaan työt valmistuvat vuonna 2025.