Hoppa till innehåll

Stadsstyrelsen behandlar tomtaffärer och tilläggslokaler för Kvarnbackens skola

Stadsstyrelsen behandlar på sitt möte den 4 mars Varuboden-Oslas tomtreservering i Hornhattula, försäljning av en hyrestomt och aktier i Vårberga samt projektplanen för tilläggslokaler i Kvarnbackens skola.

Porvoon kaupungin tunnus.

Tomtreservering för VBO:s affärsbyggnad i Hornhattula

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag (VBO) har ansökt om en reservering för en tomt som ligger norr om Västra Mannerheimleden och österut från korsningen av Hornhattulavägen. VBO har en gällande planeringsreservering för området vars detaljplan har vunnit laga kraft. Avsikten är att bygga en affärsbyggnad på cirka 1200 m² på tomten och på gårdsområdet därtill hörande stödfunktioner, bl.a. distributionsställen för bränsle och laddstolpar för elbilar. Beslutsförslaget är att tomten reserveras för åtta månader till VBO. Tomtpriset är cirka 1 miljoner euro, och man beslutar separat och senare om tomtförsäljningen.

Försäljning av hyrestomt och aktier i Vårberga

Fastigheten Oy Porvoon Jousitie – Fastighets Ab Pilbågsvägen i Borgå har meddelat att den vill köpa sin arrendetomt i Vårberga. Fastighetsbolaget förvaltar två flervåningshus för studerande på Laxvägen. Tomtens areal är 7917 m² och byggrätt 6000 m²-vy, och man föreslår till stadsstyrelsen att tomtens säljs till ett pris på 1 080 000 euro.
Borgå stad äger 20 procent av fastighetsbolaget i fråga. Stadsstyrelsen behandlar också förslaget enligt vilket staden säljer sina aktier i Kiinteistö Oy Porvoon Jousitie till priset 800 000 euro till Sijoitusasunnot.com Group Oyj.

Kvarnbackens skolas tilläggslokaler

Stadsstyrelsen behandlar projektplanen där Kvarnbackens skolas lokaler ska byggas ut så att det finns utrymme för tre förskolegrupper i byggnaden. Förslaget är att projektplanens första fas godkänns.
I den första fasen byggs en tilläggsflygel med lokaler för tre förskolegrupper och en musikklass samt nya toaletter. Skolans matsal byggs ut att omfatta den nuvarande musikklassens lokal. Kostnadsberäkningen för första fasen är 3,95 miljoner euro och enligt preliminär tidtabell beräknas arbetet bli färdigt 2025.