Siirry sisältöön

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee Porvoon joukkoliikenteen lippuhintoja

Toukokuun 7. päivänä kokoontuva kaupunkikehityslautakunta käsittelee lippuhintoja kaupungin ostamilla joukkoliikennematkoilla.

linja-auto.

Lautakunnalle esitettävät lippuhinnat olisivat käytössä Porvoon kaupungin hankkimilla linjoilla 2, 3, 5 ja 7 sekä saaristolinjoilla S1-S3. Linjalla 1 lipputuotteet tulevat käyttöön 21.6.2024.

– Lippujen hintatason määrittely on keskeinen asia Porvoon kaupungin joukkoliikenneuudistuksessa. Porvoon kaupungin joukkoliikennemallissa kaupunki ostaa liikennöitsijältä vain liikennöinnin eli kaupunki voi itse päättää lippujen hinnat, joukkoliikenneinsinööri Matias Leinonen toteaa.

Lautakunnalle esiteltävät lippuhinnat vastaavat muiden vastaavankokoisten kaupunkien tasoa. Hinnat olisivat voimassa 3. kesäkuuta alkaen.

– Yksi tavoitteistamme joukkoliikenneudistuksessa on ollut edullisen ja houkuttelevan liikenteen tarjoaminen kuntalaisille. Matkahuollon matkapuhelimeen ladattavalla Reitit & Liput -sovelluksella hinta on hieman bussissa maksettua matkaa edullisempi, Leinonen sanoo.

Alle 7-vuotias, lastenvaunuilla tai rollaattorilla liikkuva maksutta

Lautakunnalle esitetäään, että alle 7-vuotailta matkustajilta ei peritä maksua. Myös muun muassa lastenvaunuissa istuvan lapsen kanssa matkustava aikuinen, rollaattoria käyttävä, salltuilla vammaiskorteilla matkustava sekä pyörätuolilla liikkuva matkustaa avustajan kanssa maksutta kaupungin joukkoliikenteessä.
Ikärajat esityksessä nuorisolipulle ovat 7–17 vuotta, aikuisten lipulle 18–64 vuotta sekä senioreille yli 65 vuotta.
– Haluamme hinnoittelulla kannustaa nuoria käyttämään joukkoliikennettä, kaupunki-infrajohtaja Kari Hällström sanoo.

Esimerkiksi nuorisolipun kertamaksu käteisellä tai kortilla bussissa maksettaessa olisi esityksen mukaan 1,80 euroa ja sovelluksella 1,30. Aikuisten kertamaksu olisi 3,50 euroa, sovelluksella 2,60 euroa.

Kertalippu olisi voimassa 60 minuuttia ja lipulla olisi vaihto-oikeus toiseen Porvoon kaupungin hankkiman linjaliikenteen autoon. Myös meno-paluu matka on mahdollinen, jos matkan ehtii aloittamaan lipun voimassaolon aikana.

Kertalippujen lisäksi muita lipputuotteita olisivat kausilippu sekä eri matkamäärien sarjaliput.
Myös Matkahuollon valtakunnalliset sekä Uudenmaan ja Hämeen kausi- ja sarjaliput kelpaavat kaupungin ostamaan joukkoliikenteeseen.

ELY:n hankkimassa liikenteessä ja markkinaehtoisessa liikenteessä lipputuotteet, hinnat, ikäryhmät ja alennukset ovat erilaiset.

Hinnat eivät koske tässä vaiheessa palveluliikennettä tai Kyläkyyti-palvelua.