Siirry sisältöön

Köttbodanin uimaranta Sondbyssä on muutettu yleiseksi uimarannaksi – koiraranta poistettu

Porvoon kaupunki on tehnyt muutostöitä Köttbodan uimaranta-alueella Sondbyssä tarkoituksena palauttaa alue yleiseksi uimarannaksi ja rajoittaa alueen kulumista.

Uiva koira.

Muutostöiden seurauksena uimaranta-aluetta on rajattu ojin, maavallein ja puomein, pysäköintipaikkaa on laajennettu ja koirarannan rakenteet on purettu ja koiraranta poistettu. Yleisellä uimarannalla koirien pitäminen ja uittaminen on lain mukaan kielletty.

– Koirarannan sijainti tällä rannalla on ollut hankalaa, koska koirarannalle kulkevat ovat joutuneet kulkemaan ranta-alueen läpi ja tästä on syntynyt harmillisia ja osin vaarallisiakin kohtaamisia muiden rannan käyttäjien kanssa, liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen toteaa.

Tehdyillä töillä on rajattu moottoriajoneuvoilla ajo Majvikintielle ja rannan pysäköintipaikalle. Alue on ollut viime vuosina suosittu matkailuautojen yms. majoituskohde ja se ei ole yleisen uimarannan tarkoitus.

– Koko ranta-alue on nyt yleistä uimarantaa ja vain jalkaisin liikuttavaa aluetta. Koirille ei valitettavasti ole tämän jälkeen osoitettua uimarantaa, eikä sellaista ole tällä hetkellä suunnitteilla. Koirien ja muidenkin eläinten uittaminen on mahdollista muualla kuin yleisillä uimarannoilla, Liitiäinen sanoo.