Siirry sisältöön

Lastenkulttuuritapahtuma Luova lauantai muuttaa Taidetehtaan diskolaboratorioksi

Lapsiperheiden keskuudessa suosion saavuttanut Luova lauantai -tapahtuma järjestetään Taidetehtaalla kolmatta kertaa 27. huhtikuuta klo 10–14.

Maksuttoman tapahtuman teema on tänä vuonna diskolaboratorio. Tapahtuma levittäytyy lämpiöön ja Avanti-saliin tuoden kivaa tekemistä taidevinkkelillä koko perheelle. Tapahtuma sopii kaikenikäisille.
Leikkisän tapahtuman tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Skidit-taidekollektiivin kanssa. Skidit-kollektiivi on järjestänyt poikkitaiteellisia elämyksiä lapsiperheille vuodesta 2010. Tapahtumien lisäksi kollektiivi suunnittelee toiminnallisia konsepteja, kuten tilapäisiä leikkipaikkoja ja installaatiomaisia oppimisympäristöjä.

– Diskolaboratorio on hauska ja leikillinen keino tutkia eri teemoja. Tapahtumassa opitaan muotoilusta, liikkeestä ja musiikista, toteaa Skidit-kollektiivin Aino Heikkinen.
Diskolaboratoriossa liikutaan vapaasti, omassa tahdissa eri työpajapisteissä. Diskot Avanti-salissa klo 11, 12 ja 13.

Leikkisiä taidepajoja

Musiikkilaboratoriossa voit astua diskokoppiin testailemaan konemusiikkisoundeja ja äänittämään oman pätkäsi robottibiisiin. Lisäksi voit kuvata oman pätkäsi yhteiseen after movieen.

Robopajassa tehdään oma robohahmo kierrätysmateriaaleista taiteilija Maria Sannin avustuksella. Oman lemmikkirobon voi vielä kuvauttaa osaksi yhteistä taidespektaakkelia Avanti-salissa, kun VJ Oka taikoo sen tanssimaan diskon näytöillä.

Diskolaboratorion tanssilattia innostaa oppimaan uusia diskomuuveja, nauttimaan musiikista ja tutkimaan liikettä jättiläisrobotin ohjaamana. Taidetehtaan tanssikoulun opettaja ja oppilaat tutustuttavat liikkeen maailmaan.

Diskolaboratorion vapaaehtoinen pukukoodi on ilo. Saat mielellään pukeutua vaatteisiin tai naamiaisasuun, joka tuo sinulle iloa ja innostaa leikkimään ja tanssimaan. Ensimmäiselle 500 jaetaan diskolaboratorio-ilmapalloja.

Miira Holländer

Kulttuurituottaja, Lapset ja nuoret