Siirry sisältöön

Loppuviikon työtaistelutoimet vaikuttavat Porvoossa joukkoliikenteeseen sekä ateria- ja puhtauspalveluihin

Työtaistelutoimet 1. ja 2. helmikuuta näkyvät myös osin Porvoossa, vaikutukset kohdistuvat tämänhetkisten tietojen mukaan joukkoliikenteeseen sekä ateria- ja puhtauspalveluihin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

Porvoon kaupungin tunnus.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) ilmoittama lakko perjantaina 2.2.2024 vaikuttaa joukkoliikenteen vuoroihin ja siten myös oppilaiden koulumatkoihin. Porvoon kaupunki ei korvaa poisjäävää linja-autoliikennettä muulla liikenteellä. Näin ollen huoltajien vastuulla on varmistaa oppilaiden koulumatkat tai sopia koulun kanssa mahdollisesta iltapäivävalvonnasta tai poissaolosta.
– Liikennöitsijöiden omaa tiedotusta kannattaa seurata aktiivisesti, tilanteet voivat muuttua nopeasti, sivistysjohtaja Sari Gustafsson kertoo.

Tällä hetkellä lakon tiedetään vaikuttavan Porvoossa liikennöivistä yhtiöistä ainakin Koivisto auto Porvoon, OnniBus Oy:n, Pohjolan Liikenne Oy:n sekä Vekka Groupin liikenteeseen.

Varhaiskasvatuksessa keittolounas, kouluissa kevytlounas

Porvoon Ateria- ja puhtauspalvelut varautuu Julkisten ja hyvinvointialojen liiton, JHL ry:n ilmoittamaan poliittiseen mielenilmaukseen torstaina 1. helmikuuta klo 11–15 välisenä aikana.
– Varaudumme siihen, että työntekijöitämme voi poistua työpaikoilta tuona aikana, toimitusjohtaja Leila Korhonen sanoo.
Varhaiskasvatuksessa lapsille ja henkilöstölle tarjotaan normaali keittolounas. Joissakin paikoissa ruokailu voi aikaistua tavanomaisesta. Välipala vaihtuu annosjogurttiin ja hedelmään. Iltapäiväkerhoissa tarjotaan välipala normaalisti, samoin iltapäivähedelmät.
Tarvittaessa ruoka tarjoillaan kertakäyttöastioista.
Kouluissa oppilaille ja henkilöstölle on tarjolla kevytlounas eli tuoremehua, hedelmää ja välipalakeksejä. Tämä koskee myös niitä esikouluja, jotka toimivat koulujen yhteydessä.
– Jos oppilailla on pitkä koulupäivä, niin voi halutessaan ottaa kotoa pientä evästä mukaan, että jaksaa koulupäivän loppuun, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.
Ulosmarssin toteutuessa siivoustoimenpiteitä ei suoriteta klo 11 jälkeen, poikkeuksena ovat Albert Edelfeltin koulun pienluokkien tilat sekä Porvoon uimahalli.

Mahdollisia vaikutuksia myös iltapäiväkerhojen toimintaan

Torstain mahdollisella ulosmarssilla voi olla myös vaikutuksia iltapäiväkerhojen toimintaan.

– Mikäli iltapäiväkerhotoimintaa ei järjestetä, huoltajien on hyvä varautua hakemaan lapsensa koulusta. Linja-autot kulkevat kuitenkin vielä torstaina normaalisti, joten oppilaat voivat kulkea kotiinpäin myös linja-autoilla, jos heillä on matkakortti. Yksityiset palveluntuottajat tiedottavat muutoksista erikseen, Porvoon kaupungin iltapäivätoiminnan koordinaattori Anne Lindholm toteaa.

Kaupunki tiedottaa huoltajia lakon ja varautumisen vaikutuksista Wilman ja Daisyn kautta.