Siirry sisältöön

Meidän Porvoo -asukaslehti ilmestyy keskiviikkona

Porvoon kaupungin ensimmäinen asukaslehti, Meidän Porvoo, ilmestyy keskiviikkona 22. toukokuuta. Meidän Porvoo jaetaan jokaiseen porvoolaiseen kotitalouteen.

Meidän Porvoo -asukaslehden kansi.

Lehti on myös noudettavissa ainakin asiakaspalvelupiste Kompassista sekä Porvoon kirjastoista. Sähköinen versio löytyy kaupungin verkkopalvelusta osoitteessa www.porvoo.fi.

Meidän Porvoo on 32-sivuinen, kaksikielinen kääntöjulkaisu ja keskiaukeamalta löytyy englanninkielinen tiivistelmä. Lehti ilmestyy kahdesti, keväällä ja syksyllä.

– Asukaslehti on Porvoon kaupungille uusi väline ja kanava tavoittaa asukkaita. Sen avulla voimme kertoa aikaisempaa paremmin käynnissä olevista hankkeista, kaupungin tarjoamista palveluista ja tehdä tutummaksi kaupungin työntekijöitä, jotka näitä palveluita kaupunkilaisille tekevät, kertoo lehden toimituspäällikkö, viestintäasiantuntija Mia Grönstrand.

– Printtilehdellä pyrimme osin vastaamaan yhä monikanavaisemmaksi muuttuneeseen tiedonvälitykseen. Suurin osa kaupungeista on jo vuosia julkaissut vastaavanlaista kaupunki- tai asukaslehteä, ja selvitysten mukaan asukkaat pitävät lehtiä tärkeänä viestintäkanavana. On hienoa, että saamme nyt tällaisen myös Porvoon kaupungille, yhteys- ja viestintäjohtaja Aino-Marja Kontio sanoo.

Meidän Porvoon ensimmäisestä numerosta voit lukea muun muassa mitä kaupungin uusi liikuntapalvelupäällikkö Marjo Rantala miettii liikkumisesta ja kaupunkilaisten liikuttamisesta, kaavoituspäällikkö Jarkko Lyytisen mietteitä Porvoon kaavoituksesta, minne porvoolaiset vinkkaavat suuntaamaan kesällä Porvoossa ja paljon muuta.

– Juttuaiheista ei todellakaan ollut pulaa, päinvastoin. Se tietenkin kertoo myös siitä, kuinka monipuolista ja laajaa kaupungin palvelutuotanto ja toiminta on, eikä kaupunkiorganisaatio uinu kesälläkään, Mia Grönstrand sanoo.

Asukaslehtikonseptia kokeillaan aluksi tämän vuoden aikana kahden numeron verran, ja jatkosta päätetään myöhemmin syksyllä.