Siirry sisältöön

Nuorten toiveita kuultu – Avoin taidetila -toiminta käynnistyy 15–29-vuotiaille nuorille

Nuorten Avoin taidetila -toiminta on Porvoon taidekoulun sekä nuoriso- ja kulttuuripalveluiden yhteinen kokeilu. Tarkoituksena on innostaa nuoria kehittämään taitojaan ja löytämään uusia ilmaisumuotoja. Yhteistyökumppaneina on myös kuvataiteilijoita, jotka toimivat tutoreina ja ovat tavattavissa Avoimessa taidetilassa erikseen sovittuina kertoina.

Kädet maalissa.

Kokeilua on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa syksyllä 2023 järjestetyissä ideointi ja suunnittelutyöpajoissa. Nuorten toiveisiin pohjautuvan kokeilun aikana on tarkoitus myös selvittää tarvetta avoimelle harrastetilalle sekä nuorten halukkuutta ottaa vastuuta avoimen tilan auki pitämisestä. Tavoitteena on, että kokeilun päätteeksi olisi löytynyt käyttäjäryhmä toiminnalle, ja että toiminnan vastuuhenkilöiksi olisi koulutettu riittävä määrä vapaaehtoisia, jotka voisivat jatkaa toiminnan toteuttamista itsenäisesti nuoriso- ja kulttuuripalveluiden sekä Taidekoulun tukemana.
Kokeiluvaihe kestää tammi-toukokuun 2024. Se toteutetaan Taidetehtaan Studiolla (Läntinen Aleksanterinkatu 1, B-rappu, 2. kerros.) perjantaisin 9.2., 16.2., 1.3., 8.3., 15.3, 22.3., 12.4., 19.4., 26.4., 17.5. ja 31.5. klo 16–20. Tilassa on paikalla Porvoon kaupungin nuorisotyöntekijä auttamassa toiminnan käynnistämisessä.
Avoin taidetila on tarkoitettu kaikille 15–29- vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita taiteen tekemisestä omaehtoisesti. Tilassa voi toteuttaa omia kuvataide- ja kädentaitoprojekteja itsenäisesti tai tulla kokeilemaan. Osallistujat voivat tuoda mukanaan omia tarvikkeita tai lainata tilasta löytyviä perustarvikkeita. Toiminta on maksutonta.