Siirry sisältöön

Osallistu Utopia-ikkunamosaiikkiin Taidetehtaalla

Kuvataiteilija Alexander Salvesen kutsuu porvoolaiset osallistumaan Utopia-ikkunamosaiikin tekoon Taidetehtaalle talvilomalla 19.–23. helmikuuta.

Lämpiön ikkunaan tehtävän yhteisötaideteoksen teemana on utopia, ja tehdään värikkäistä ikkunaan kiinnitettävistä kalvoista. Teoksen teko alkaa lämpiössä maanantaina 19.2. klo 9–13, jolloin Salvesen tukee osallistujia työssä. Tiistaista perjantaihin osallistuminen on omatoimista ja tarvikkeet löytyvät paikan päältä. Osallistuminen on maksutonta ja sopii kaikenikäisille.

Salvesen esittelee teoksen näin:

“Miltä haluat tulevaisuuden näyttävän? Mitä toivot näkeväsi elämäsi aikana? Kuvittele paikka, jossa kaikki on juuri sellaista kuin haluat. Ihmiset ovat kilttejä toisilleen, hauskaa puuhaa on loputtomasti ja kaikilla on mitä tarvitsevat. Maaginen paikka, jossa toiveet täyttyvät.
Utopioita tarvitaan. Kun katsomme maailmaa, on selvää, että yhdenvertaisuuden, ekologisuuden ja hellän yhteiskunnan saavuttamiseksi vaaditaan rajuja muutoksia. Utopiat toimivat välttämättöminä visioina yhteiskunnalle, herättävät mielikuvitusta ja innoittavat positiiviseen muutokseen. Ne toimivat kompassina edistyksessä ja kannustavat meitä haastamaan normeja ja tavoittamaan parempia vaihtoehtoja. Kun syleilemme utopistista ajattelutapaa edistämme innovaatioita, sosiaalista yhteenkuuluvuutta sekä reilun ja kestävän maailman tavoittelemista. Miltä haluamme maailman näyttävän seuraaville sukupolville?”

Alexander Salvesen on tällä hetkellä residenssivieraana Taidetehtaalla. Hänen teoksensa Valoisa tulevaisuus oli esillä Tehdassalissa Porvoon Valot-tapahtuman aikana. Yhteisötaideteos Utopia toteutetaan yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.