Siirry sisältöön

Porvoo jälleen mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Porvoon kaupunki on tänäkin vuonna mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa, jossa koko Suomen tavoitteena on kerätä miljoona pussillista roskia kevään aikana. Viime vuonna kampanjan aikana kerättiin Porvoossa 1073 ja yhteensä koko Suomessa 210 000 pussillista roskaa.

Miljoona roskapussia -kampanjan tunnuskuva.

Näihin Suomen kokoisiin siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan jo 148 kuntaa ja kaupunkia, Opetushallitus, Suomi liikkeelle -ohjelma sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Kumppanit ovat mukana välittämässä tietoa kampanjasta ja kannustavat ihmisiä osallistumaan. Kampanja alkaa 15. huhtikuuta ja huipentuu maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta.

Porvoon kirjastoissa on vapaasti lainattavissa ympäri vuoden 12 roskapihdit ja niitä löytyy pääkirjaston lisäksi Kevätkummun ja Gammelbackan kirjastoista. Tämän lisäksi kaupungin yleisten alueiden siivoamiseen voi hakea kampanjan aikana roskapusseja kirjastojen lisäksi palvelupiste Kompassista. Täyden roskapussin voi viedä yleisten alueiden roska-astioihin ja jos astia on täynnä, pussin voi jättää astian viereen hyvin suljettuna.

Roskia kerätessä on hyvä muistaa turvallisuus. Mukaan kannattaa ottaa hanskat, kovapohjaiset kengät ja huomioliivi, mikäli roskia kerää liikenteen läheisyydessä.


Kaupungilta tukea lähiympäristön siistimiseen

Jos mielessä on roskien keruuta isompi lähiympäristön siistimisprojekti kaupungin omistamalla yleisellä alueella, talkoista tulee tehdä ilmoitus kaupungin sähköisen asiointijärjestelmän kautta kaksi viikkoa ennen talkoiden ajankohtaa. Talkoot voi järjestää esimerkiksi taloyhtiön, urheilujoukkueen tai kaveriporukan kesken. Kaupungilta voi saada tukea lähiympäristön siistimiseen esimerkiksi jätteiden kuljetusapuna.

Näin osallistut kampanjaan

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja on käynnissä 15.4.–5.6.2024. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

  1. Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa www.yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!