Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin kesä- ja kausityöhaku on käynnissä

Kaupunki tarjoaa tänä vuonna noin parisataa erilaista kesätyöpaikkaa. Tarvetta on kesätyöntekijöille, vuosilomasijaisille, kausityöntekijöille ja nuorille kesäharjoittelijoille.

Kaupunki tarjoaa tänä vuonna noin parisataa erilaista kesätyöpaikkaa. Tarvetta on kesätyöntekijöille, vuosilomasijaisille, kausityöntekijöille ja nuorille kesäharjoittelijoille.

Vuosilomasijaisia ja kausityöntekijöitä tarvitaan erityisesti sosiaali- ja terveystoimen yksiköihin, mutta myös kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin, matkailu- ja markkinointiyksikköön sekä kuntatekniikan viheralueille ja kunnossapitotehtäviin. Sosiaali- ja terveystoimessa työntekijöitä tarvitaan muun muassa Näsin sairaalaan, ympärivuorokautisen hoivan yksiköihin, kotihoitoon ja palveluasumiseen.

Vuosilomasijaisilta ja kausityöntekijöiltä toivotaan alan opintoja ja työkokemusta, pääsääntöisesti 18-vuoden ikää sekä positiivista ja reipasta asennetta.

Kaikki nyt avoinna olevat työpaikat löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.porvoo.fi/avoimet-tyopaikat. Hakemukset lähetetään ilmoituksissa olevan Hae työpaikkaa -linkin kautta. Hakuajat vaihtelevat ja tieto hakuajan päättymisestä löytyy ilmoituksesta. Ilmoituksesta löytyy myös lisätietojen antajien yhteystiedot.

Nuorten kesätyöpaikat haettavana 

Kaupunki tarjoaa tänä vuonna 100 kesätyöpaikkaa 15–23-vuotiaille nuorille, jotka ovat syntyneet 1.1.1997–31.12.2004 välisenä aikana. Nuoria työntekijöitä palkataan avustaviin tehtäviin ensimmäiseen kesäduuniin. Nämä nuorten kesätyöpaikat ovat haussa 4.2.–4.3.2020.

Myös nuorten kesätyöt löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.porvoo.fi/kesatyopaikat. Varsinkin vanhustyössä, asiakaspalvelussa, siivous- ja keittiötehtävissä sekä liikennelaskennassa on hyvät mahdollisuudet saada ensimmäinen kesätyö. Viheralueilla, lastenhoidossa ja liikuntapaikoilla on paljon hakijoita ja kova kilpailu työpaikoista. Kesätyö kestää 3–4 viikkoa, ja siitä saa palkkaa hieman alle tuhat euroa.

Kesätyöseteleillä kesätyöhön

Yksi vaihtoehto kesätyöllistymiseen on saada kesätyösetelillä tuettu työpaikka. Kesätyöseteli on kaupungin tuki paikallisille yrityksille ja yhdistyksille vuosina 2002–2004 syntyneen porvoolaisen nuoren kesätyöllistämiseen. Kesätyösetelipaikkojen työsuhteen vähimmäispituus on kaksi viikkoa ja minimipalkka 450 euroa. Kesätyöseteleitä on jaossa 150, ja niiden varausaika on alkanut helmikuun alussa. Samana kesänä kaupungin kesätyöntekijäksi palkattua nuorta ei voi palkata kesätyösetelillä töihin.

Lisätietoa, varauslomake sekä tiedot avoimista kesätyösetelityöpaikoista löytyvät osoitteesta: www.porvoo.fi/kesatyoseteli. Kesätyösetelistä voi kysyä myös nuorten palvelupiste Ohjaamosta.

Työllistyminen yrityssetelillä

Porvoon kaupunki tarjoaa nuorille tukea myös yrittäjämäiseen itsensä työllistämiseen. 250 euron arvoisia nuorten yritysseteleitä on jaossa 10 kappaletta, ja ne jaetaan 1. helmikuuta alkaen hakujärjestyksessä 13–28-vuotiaille porvoolaisille, jotka perustavat uuden 4H-yrityksen. Lisätietoa yrityssetelistä ja sen hakemisesta löytyy osoitteesta www.porvoo.fi/nuorten-yritysseteli.

Kaupunki mukana DuuniTehdas- ja KoulutusTehdas -tapahtumissa 4. helmikuuta

Itäisen Uudenmaan suurin rekrytapahtuma Duunitehdas järjestetään Taidetehtaalla tiistaina 4. helmikuuta klo 10–15.30. Käytössä ovat sekä Avanti-sali että Tehdassali. Avanti-sali toimii työnantajien ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Tehdassali on varattu oppilaitosten käyttöön. Esillä ovat myös kaupungin tarjoamat sijaisuudet ja kesätyöpaikat sekä vakituiset virat ja työsuhteet. KoulutusTehdas jatkuu iltatilaisuutena, joka järjestetään klo 17–19 Taidetehtaan Tehdassalissa. Tilaisuuden vieraana on toimittaja ja kouluttaja Henkka Hyppönen.

Lisätietoja:

rekrytoija Annika Palmgren
puh. 040 489 9874

Lisätietoja nuorten kesätyöpaikoista:

toimistosihteeri-suunnittelija Eeva Pulkkinen
puh. 040 865 4484

henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari
puh. 040 500 8521

Lisätietoja kesätyöseteleistä:

Ohjaamon koordinaattori Sanni Einovaara
puh. 040 676 1441