Siirry sisältöön

Porvoon Taidetehtaan taiteilijaresidenssiin haetaan taiteilijoita vuodelle 2025

Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut hakee residenssitaiteilijoita Taidetehtaan residenssiin. Nyt haettavat 1–3 kuukauden residenssiajat myönnetään ajanjaksolle 13.1.2025-5.1.2026. Residenssiin kuuluu työskentelytila ja asunto. Vuokra on 400 euroa kuukaudessa.

Taiteilijaresidenssi.

Haku alkaa 1. helmikuuta.
Hakijana voivat olla eri taiteen- ja kulttuurialojen sekä muut luovan toimialan edustajat.
– Taidetehtaalla työskentelee noin 20 taiteilijaa ja luovan toimialan edustajaa. Residenssitoiminnan tavoitteena on vahvistaa olemassa olevia kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä luoda uusia yhteyksiä ja yhteisöllisiä projekteja, joista paikalliset taide- ja kulttuuritoimijat ja asukkaat hyötyvät, kertoo kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman.

Viime vuosina residenssitaiteilijat ovat olleet näkyvästi esillä ympäri Porvoota. Esimerkiksi Artists at Risk organisaation kutsumien taiteilijoiden Pavel Semchenkon ja Anis Kronidovan performanssi esitettiin Porvoon torilla 2022. Lisäksi heiltä nähtiin näyttely syksyllä 2023.
Tämän vuoden residenssitaiteilija Alexander Salvesenilta sekä vuonna 2021 residenssissä olleilta Sasha Huberilta ja Petri Saarikolta nähdään näyttelyt Porvoon Taidehallissa.
Tämän lisäksi Salvesen on toteuttamassa teoksen, jonka tulemme näkemään osana Porvoon Valot -tapahtuman ohjelmaa 9.–10. helmikuuta.

– Residenssitoimina on tärkeä osa nykytaiteilijoiden sekä kulttuurialan toimijoiden, kuten kirjailijoiden työskentelyprosessia. Kaupungin puolesta toivomme, että residenssin kautta syntyy yhteyksiä porvoolaisiin taiteilijoihin sekä itse kaupunkiin. Haluamme myös kutsua kaupunkilaisia tutustumaan taiteilijoiden työskentelyyn erinäisten tapahtumien kautta, kommentoi Porvoon Taidehallin näyttelykoordinaattori Henrik Lindqvist.

Tänä vuonna Taidetehtaan taiteilijaresidenssissä vierailee taiteilijoita pääosin Suomesta ja Pohjoismaista. Taiteilijoista osa on valikoitunut avoimen haun kautta ja osa on kutsuttu yhteistyökumppaneiden kautta. He työskentelevät eri visuaalisten taiteenalojen parissa, kuten valokuva- ja installaatiotaide ja maalaustaide.

Jätä hakemus maaliskuun puoliväliin mennessä

Hakuaika on 1.2.- 15.3.2024. Residenssiin haetaan hakemuslomakkeella, ja hakemukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen taidehalli@porvoo.fi

Taidetehtaan taiteilijaresidenssi on Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden ylläpitämä.