Siirry sisältöön

Porvoon Tehtaanpuiston puutalot -kortteliin haetaan taiteilijaa avoimella portfoliohaulla

Porvoon Länsirannan alueelle rakentuu uusi Tehtaanpuiston puutalot -niminen kortteli, joka sijoittuu Länsirannan eteläosaan Taidetehtaankadun ja Kultalistankadun risteyksen luoteispuolelle. Nyt järjestettävän portfoliohaun tarkoituksena on löytää yksi taiteilija toteuttamaan teos tai teoskokonaisuus kortteliin.

Tehtaanpuiston puutalot -korttelin taidekohteeksi on valittu kiinteistön kivijalassa kiertävä arkadikäytävä ja erityisesti sen takaseinä. Taide voi levitä osin myös arkadin pilareihin sekä mielellään pohjoispuolen Kampuspolun kevyenliikenteen väylää reunustavaan seinään. Taide voidaan toteuttaa kohteeseen esimerkiksi maalauksena, laatoituksena tai mosaiikkina lasyyrikäsiteltyjen betonielementtien pinnoille. Taide on mahdollista toteuttaa myös seinäpintaan kiinnitettävänä reliefinä.

Kaikki menetelmät ja materiaalit, joita voidaan toteuttaa valmiisiin sokkelipintoihin ja jotka ovat mahdollisimman pitkäikäisiä ja huoltovapaita, ovat käyttökelpoisia eikä taiteilijan työtä ole haluttu liiaksi rajata. Taidekokonaisuus voi joissakin kohdissa ilmentyä pienempinä yksityiskohtina ja toisaalla laajentua suuremmiksi pinnoiksi taiteilijan vision mukaisesti. Luonnospalkkio kohteessa on 3 000 € + alv ja toteutukseen on varattu 48 000 € + alv.

Hakuaika päättyy 10. kesäkuuta 2024

Teoksen toteutuksesta kiinnostuneet taiteilijat voivat hakea mukaan avoimen portfoliohaun kautta. Portfolioiden perusteella valitaan hankkeeseen yksi taiteilija. Portfoliohaku alkaa 17.5.2024 ja päättyy 10.6.2024 klo 12.00. Päätös valituista taiteilijoista tehdään kesäkuun alkupuolella portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta. Haku toteutetaan noudattaen Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta.

Taidehanke toteutetaan Länsirannan taideohjelmassa määritetyn käytännön mukaisesti. Hanke rahoitetaan Porvoon Länsirannan rakennuttajille tontinluovutuksen myötä syntyneestä taidevelvoitteesta. Portfoliohaun järjestää Porvoon kaupunki ja taidekoordinaattorina toimiva Frei Zimmer Oy.