Siirry sisältöön

Presidentinvaalit Porvoossa – ilmoittautuminen kotiäänestykseen käynnistyi

Presidentinvaalit toimitetaan sunnuntaina 28. tammikuuta ja vaalien ennakkoäänestys järjestetään 17.–23.1.2024. Samana aikana järjestetään kotiäänestys, johon tulee ilmoittautua alla olevien ohjeiden mukaan.

Mahdollinen toinen kierros pidetään sunnuntaina 11. helmikuuta. Mahdollisen toisen kierroksen kotiäänestys ja ennakkoäänestys järjestetään 31.1.–6.2.2024.

Katso äänestyspaikat ja ohjeet:

Kotiäänestys Porvoossa

Ilmoittautuminen presidentinvaalien kotiäänestykseen on käynnistynyt. Kotiäänestykseen on ilmoittauduttava kirjallisesti tai puhelimitse viimeistään tiistaina 16. tammikuuta klo 16.

Kotona voi äänestää henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on niin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Samassa yhteydessä voi tietyissä tapauksissa äänestää myös samassa taloudessa asuva omaishoitaja.

Kotiäänestysilmoitukset osoitetaan Porvoon keskusvaalilautakunnalle ja voidaan toimittaa:

  • puhelimitse 020 692 250, palvelupiste Kompassi
  • postitse osoitteeseen Raatihuoneenkatu 9, 06100 Porvoo
  • Palvelupiste Kompassin postilaatikkoon: Rihkamatori B.

Ilmoituksen voi äänestäjän puolesta tehdä myös tämän valitsema henkilö.

Mahdollisen toisen vaalin kotiäänestykseen ilmoittaudutaan erikseen ja ilmoittautumisen määräaika on pian ensimmäisen vaalin jälkeen tiistaina 30.1.2024 klo 16 mennessä.

Lisätietoja kotiäänestykseen ilmoittautumisesta:

Esteettömyys

Ennakkoäänestyspaikoista erityisesti Lundi, K-Supermarket Tarmola, Näsin S-market ja Kanteletalo ovat helposti saavutettavia ja niissä on käytössä esteettömät äänestyskopit. Lisäksi vaalibussissa on käytössä pyörätuolihissi, joka helpottaa liikkumista. Muissakin paikoissa äänestys järjestetään esteettömyys huomioiden niin, että vaalisalaisuus säilyy.

Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa äänioikeusilmoituksessa.