Siirry sisältöön

Rasisminvastainen viikko näkyy monin tavoin Porvoon kaupungin toiminnassa

Valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.–24. maaliskuuta. Teemaviikko näkyy Porvoon kaupungin toiminnassa monin tavoin. Kaupungin maahanmuuttotoimikunnan ehdotuksesta kaupungin henkilöstölle tarjotaan koulutusta rasismin ja syrjinnän torjumiseksi ja hyvien väestösuhteiden edistämiseksi.

Käsiä.

Koulutus jää pysyvästi osaksi kaupungin perehdytystä ja sisäistä koulutustarjontaa.

– Porvoo on yhä monikulttuurisempi kaupunki ja vieraskielisten osuus on yli kahdeksan prosenttia Porvoon väestöstä. Eri kulttuuri- ja kielitaustat ovat läsnä sekä asiakastyössä että työyhteisöissä, kotouttamispäällikkö Jenny Broberg toteaa.

– Meidän kaikkien on hyvä oppia vielä nykyistäkin enemmän niin sanottua kulttuurisensitiivisyyttä eli miten huomioimme ja kohtaamme erilaisista kulttuuritaustoista tulevia asukkaitamme, Broberg sanoo.

Monikulttuurinen musikaali Respect

Porvoon kansalaisopisto järjestää yhdessä nuorisopalveluiden, Porvoon SPR:n ja Kulttuuritalo Grandin kanssa monikulttuurisen musikaalin Respect–Matka-Resa-Journey.
Kaikille avoin yleisöesitys Grandissa järjestetään torstaina 21. maaliskuuta klo 18. Viikolla järjestetään myös koululaisille omia esityksiä.
Musikaali kertoo perheen selviytymisestä sodan jaloista ja pitkästä matkasta kävellen ja pelastusveneellä yli Välimeren pakolaisleirille ja sieltä odotuksen jälkeen Suomeen.
Käsikirjoitus perustuu osin ryhmäläisten omiin kokemuksiin ja on työstetty yhdessä ryhmän ohjaajan kanssa.


Anna Soudakova pääkirjastossa kirjailijavieraana

Kirjailija Anna Soudakova vierailee Porvoon pääkirjastossa tiistaina 19.3. kello 17.30 ja kertoo omakohtaisesta romaanistaan “Varjele varjoani”, joka käsittelee elämää monen kielen ja kulttuurin rajapinnalla.
Pääkirjastossa on viikon aikana kirjanäyttely, josta voi lainata mukaan rasismia tai monikulttuurisuutta käsitteleviä kauno- tai tietokirjoja.
Kirjastossa on myös monikielinen kaunokirjallisuuden kokoelma. Kokoelmaan kuuluu englannin-, espanjan-, italian-, venäjän-, ukrainan-, viron-, ranskan-, saksan-, norjan- ja tanskankielisiä kirjoja. Kirjoja eri kielillä löytyy myös lapsille.
Lisäksi Porvoon kirjasto voi tilata asiakkaille kirjoja Helsingissä sijaitsevasta Monikielisestä kirjastosta. Sieltä löytyy kirjallisuutta ja muuta aineistoa yli 80 kielellä. Porvoon kirjaston PressReader-lehtipalvelun kautta voi lukea e-lehtiä 120 maasta 60 eri kielellä.