Siirry sisältöön

Runeberg-kirjallisuuspalkinnon voittaja julkistetaan kaikille avoimessa tilaisuudessa Porvoon pääkirjastossa

Runeberg-kirjallisuuspalkinnon voittaja julkistetaan tänä vuonna Porvoon pääkirjastossa helmikuun 5. päivänä. Kello 17 alkava tilaisuus on kaikille avoin.

Aikaisemmin Runeberg-voittajaa on juhlistettu kutsuvierastilaisuudessa Porvoon kaupungintalolla
– Halusimme vähän raikastaa palkintoon liittyvää ilmapiiriä ja tuoda tämä arvostettu kirjallisuuspalkinto laajemmin kaikkien ulottuville. Saamme Porvoon pääkirjastoon hienon ja juhlavan kirjallisuustilaisuuden. Toivottavasti mahdollisimman moni kirjallisuuden ystävä saapuu paikan päälle, Runeberg-palkinnon sihteeri, sanomalehti Uusimaan toimittaja Samu Karvala toteaa.
Tilaisuudessa yleisö kuulee tuoreeltaan voittajan haastattelun. Varjo-Runeberg-äänestyksen voittaja julkistetaan ja yleisöpalkinnot arvotaan tilaisuuden päätteeksi.
– On todella hienoa, että saamme tällaisen arvokkaan tilaisuuden pääkirjastoomme. Meillähän julkistetaan samana päivänä myös lastenkirjallisuuden Runeberg-Junior -palkinto. Nämä tilaisuudet ovat luonteva ja juhlava lisä meidän muutenkin monipuoliseen kirjallisuusohjelmaamme, Porvoon kaupungin kirjastopalvelupäällikkö Malin Hollmén toteaa.
Runeberg-kirjallisuuspalkinto on sanomalehti Uusimaan perustama palkinto, jota on jaettu vuodesta 1987 lähtien helmikuun 5. päivänä. Palkintosumma on 20 000 euroa, jonka Uusimaa ja Porvoon kaupunki maksavat puoliksi.
Helmikuun 5. päivänä eli Runebergin päivänä Porvoossa järjestetään monipuolisesti kirjallisuuteen ja Runebergiin liittyviä tapahtumia, muun muassa VPK:n perinteinen soihtukulkue, joka on järjestetty kaupungissa jo runoilija J.L. Runebergin elinaikana.