Siirry sisältöön

Toimintaa koululaisille ja perheille kesällä 2024

Lasten ja nuorten kesälomalla on jälleen tarjolla monenlaista tekemistä. Ohjelma on nyt julkaistu ja voit tutustua siihen kesälomatoiminnan verkkosivulla. Ilmoittautuminen nuoriso- ja liikuntapalveluiden sekä kirjaston leireille alkaa tiistaina 16. huhtikuuta klo 9. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakuvausten yhteydestä.

Kaksi lasta nostaa kanoottia rannalle.

Kesätoiminnan verkkosivu:

Kulttuuripalvelut

J.L. Runebergin koti järjestää kesäkaudella ohjelmaa koko perheen iloksi. Museo on kesä-elokuussa avoinna päivittäin klo 10–18.

Yleisöopastuksia pääsee seuraamaan museon sisäänpääsylipun hinnalla, joka on alle 18-vuotiaille 0 €. Opastukset ruotsiksi klo 13 ja suomeksi klo 14. Tiistaisin ja perjantaisin klo 15 yleisöopastus myös englanniksi. Pihapiirissä sijaitseva renkitupa toimii työpajana, jossa askarrellaan ohjaajan johdolla kesä-heinäkuussa arkipäivisin klo 10–13.

Runebergin perheen vanha hevostalli on puolestaan kunnostettu vanhan ajan leikkipaikaksi, joka on kesä-heinäkuussa avoinna päivittäin klo 10–17.30. Tässä ”Leiki ja opi” -tilassa lapset pääsevät kokeilemaan, millaista arkielämä oli entisaikoina. Leikkipaikassa voi muun muassa puuhastella kanalassa, käydä torikauppaa, laittaa ruokaa ja vaikkapa kutoa räsymattoa kangaspuilla. Leikkipaikkaan on vapaa pääsy.

Galleria Vanha Kappalaisentalon pihapiirissä on kesän aikana toimintaa, tapahtumia ja tekemistä koko perheelle. Kesäkuussa gallerian sisäpihalla voi osallistua useisiin eri työpajoihin ja heinäkuussa Holmin talon vehreällä sisäpihalla nähdään kaikkiaan kuusi nukketeatteriesitystä. Gallerian sisäpihalla olevalla lasten pienellä leikkipaikalla voit aistia Vanhan Porvoon tunnelmaa, täyttää vesipullosi juomavedellä ja viettää rauhallisen eväshetken.

Kesän taidenäyttelyt Galleria Vanha Kappalaisentalolla ja Taidehallissa sopivat mainiosti koko perheen retkikohteeksi. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Lisätietoa tapahtumista julkaistaan kaupungin tapahtumakalenteriin.

Kirjasto

Pääkirjaston lastenkirjastossa järjestetään 1.–2. -luokkalaisille päiväleiri kesäloman toisella viikolla 10.–14. kesäkuuta. Leirillä pelataan ja tarinoidaan sekä luodaan leiriläisten oma lautapeli. Leirillä tutustutaan myös kirjaston pajan laitteisiin ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin sekä pelataan ulkopelejä kirjaston viereisessä puistossa. Leirillä luetaan ja keksitään kertomuksia yhdessä.

Kirjastot ovat auki läpi kesän, ja myös kirjastoauto kulkee kesällä. Kirjastoihin voi tulla lukemaan kirjoja tai lehtiä, pelaamaan lautapelejä tai tietokonepelejä. Kirjastoista voi lainata mukaan kirjoja ja elokuvia, pääkirjastosta myös lautapelejä ja erilaisia liikuntavälineitä. Kirjasto järjestää kesällä pop up -toimintaa lapsille, kuten ulkopeli- tai askartelutuokioita. Näistä tiedotetaan kirjaston nettisivuilla ja somekanavissa.

Liikuntapalvelut

Porvoon liikuntapalvelut järjestää Aurorahallin ja Urheiluhallin ympäristössä jo tutuksi tulleita liikuntaleirejä 7–11-vuotiaille koululaisille 3.-6.6 ja 10.-13.6, joissa tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin enimmäkseen ulkona.

Liikuntapalveluiden retket suuntaavat tänä vuonna Kokonniemen kiipeilypuistoon sekä Puuhaparkiin Vihtiin. Kaikkiin toimintoihin ilmoittaudutaan etukäteen verkkosivujen kautta.

Liikuntapalvelut järjestää myös koko perheen liikuntatapahtumia Kokonniemessä 22.5 ja 28.5, jossa kaikille kivaa tekemistä. Lisätietoja liikuntapalvelujen nettisivuilta ja Instagramista.

Nuorisopalvelut

Suosittuja päiväleirejä järjestetään 9–11 –vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille nuorisotiloilla sekä lähialueiden liikuntapaikoilla. Uutuusleireinä tänä vuonna mm. skuuttileiri, Suuri seikkailija ja tyttöleiri.
Mukana leiritarjonnassa myös jokavuotiset suosikit eli pelileiri, frisbeegolf eli fribaleiri ja Prideleiri. Kesän aikana nuorisopalvelut järjestää myös työpajoja Gammelbackassa, retkiä ja erilaisia tapahtumia.

Ajankohtaista tietoa kesän toiminnoista voit seurata sosiaalisen median kautta Instagramista (@nuortenporvoo.deungasborga) ja Facebookista (Porvoon kaupungin nuorisopalvelut) tai kaupungin nettisivujen kautta.

Nuorisopalvelujen Limo-auto on liikkeellä kesällä. Nuorisotyöntekijät liikkuvat ympäri Porvoota ja moikkailevat nuoria eri kaupungin alueilla ja keskustan ulkopuolella. Nuorisotyöntekijät tuovat mukanaan monenlaista tekemistä. Liikkuvaan nuorisotyöhön voi olla yhteydessä puhelimitse: 040 192 8728 tai sosiaalisen median kautta Instagram: nuortenporvoo.deungasborga tai SnapChat: liikkuvanuoriso.

Taidekoulu

Porvoon Taidekoulu tarjoaa kesällä kolmeviikkoisen Kesäkonstikas – kokopäiväleirin. Kesäkonstikas järjestetään viikoilla 23–25. Perheet voivat valita kuinka monta viikkoa lapsi osallistuu Kesäkonstikkaaseen. Hinnat porrastetaan osallistumisviikkojen määrän mukaan (95 €/180 €/255 €). Taidekoulun Kesäkonstikkaaseen ilmoittaudutaan viimeistään toukokuun loppuun mennessä konstikas@porvoo.fi.

Lisätietoja kesälomatoiminnan verkkosivulla.